• Velkommen!

    Hårtapsnett er en nettside laget for å spre informasjon om hårtap, hårtransplantasjon og behandlinger av hårtap.

    Still spørsmål i forumet og bruk artiklene våre for å finne svar på det du lurer på om hårtap!

Recrea forte

Vk89

Meldem
Hei.

Vurderer og prøve recera forte mot mitt hårtap . Etter og ha lest litt igjennom noen tråder her på forumet så ser jeg at dette koster en del mindre på eBay blant annet? Er det noen som har bestilt minoxdil derifra den siste tiden? Har fått med meg at det har blitt vanskeligere og få ting og tang igjennom tollen di siste årene.
 

Tavarepåhåret

Aktivt Medlem
Hei, jeg har aldri hatt problemer i tollen med minoxidil .så jeg kan anbefale deg å bestille kirkland sin minoxidil fra eBay. Den er mye billigere enn recrea forte. Minoxidil er ikke lovlig å importere, men pakkene blir sendt som *hårshampoo* eller * prøve eksemplar*. Bruker du noe i tillegg til minoxidil?
 

Vk89

Meldem
Hei, jeg har aldri hatt problemer i tollen med minoxidil.så jeg kan anbefale deg å bestille kirkland sin minoxidil fra eBay. Den er mye billigere enn recrea forte. Minoxidil er ikke lovlig å importere, men pakkene blir sendt som *hårshampoo* eller * prøve eksemplar*. Bruker du noe i tillegg til minoxidil?
Takk for svar :) Da skal jeg sjekke ut eBay litt. Nei jeg har aldri brukt minoxdil tidligere.
Jeg bruker fungoral sjampo i tilegg til en anen sjampo jeg bruker, så tenkte og prøve meg på minoxdill nå i første omgang for og se om det kan hjelpe.
 
Sist redigert:

Tavarepåhåret

Aktivt Medlem
Et lite tips er å bytte ut fungoral med Revita shampo. Begge inneholder keto, men Revita inneholder masse annet som stimulerer til hårvekst. Og den hjelper bedre mot tørr hodebunn da den innholder Emuolje. den lukter mye bedre også. Minoxidil vil gi deg en kosmetisk forbedring da flere hår vil være i en vekstfase og vokse seg litt lengre, men selve hårtapet vil fortsette. Viss du har tid til å vente en måned eller to, så er det et italiensk firma ved navn fidia som har planer om å lansere en lotion. Denne er laget av en italiensk lege som heter brotzu. Resultatene har vært veldig bra, og den skal erstatte både minoxidil og finasteride . Uten bivirkninger. Men om den blir lansert gjenstår å se. Den har blitt utsatt flere ganger. Sjansen er iværtfall stor for at den blir lansert ila høsten.
 

Vk89

Meldem
Et lite tips er å bytte ut fungoral med Revita shampo. Begge inneholder keto, men Revita inneholder masse annet som stimulerer til hårvekst. Og den hjelper bedre mot tørr hodebunn da den innholder Emuolje. den lukter mye bedre også. Minoxidil vil gi deg en kosmetisk forbedring da flere hår vil være i en vekstfase og vokse seg litt lengre, men selve hårtapet vil fortsette. Viss du har tid til å vente en måned eller to, så er det et italiensk firma ved navn fidia som har planer om å lansere en lotion. Denne er laget av en italiensk lege som heter brotzu. Resultatene har vært veldig bra, og den skal erstatte både minoxidil og finasteride. Uten bivirkninger. Men om den blir lansert gjenstår å se. Den har blitt utsatt flere ganger. Sjansen er iværtfall stor for at den blir lansert ila høsten.
Okei. Kan revita shampo kjøpes på apoteket? :)
Ja jeg fikk finasterid for et års tid siden av hudlege jeg var hos i Oslo, men turte aldri og begynne med og ta fin etter jeg å ha lest om alle di som fikk bivirkninger osv. Det som gjorde meg enda mere skremmende var at noen opplevde at bivirkningene aldri fortsvant heller? Vet man ikke skal stole på absolutt alt som står på Internett, men det var nok til at jeg ikke tok sjangsen med og starte på denne medisinen. Og vil derfor prøve noen andre metoder som ikke kan gi meg disse type bivirkninger.
Veldig positivit og høre at du sier det er er et produktet uten disse bivirkningene som kanskje blir lansert. Ingenting som er bedre enn det :)

Men anngående minoxdill, så har jeg hørt at du kan miste en del hår når du går igang med dette produktet? Gjelder det alle som bruker minoxdill eller er det noen som er heldige og ikke mister noe særlig?
 
Sist redigert:

Vk89

Meldem
Jeg googlet litt på revita nå, og ser at du både får balsam og shampo. Burde jeg bruke begge deler, eller holder det kun med sjampo?

Beklager ble litt mye spørsmål her, men er ikke helt inn i dette her.
 

Tavarepåhåret

Aktivt Medlem
Revita får du kjøpt på nett. Jeg bestilte fra en side som heter tosshytobuy eller noe sånt. Et tips er å bestille to flasker, for da blir prisen akkurat over 500kr og det er grensen for fri frakt. De to flaskene varer i ca et halvt år. Jeg bruker bare Shampoen da jeg har ganske kort hår. Når det gjelder finasteride så er det like greit å la være å bruke det viss du er redd bivirkninger. Da slipper du værtfall bekymringer angående det. Selve dosen som blir brukt mot hårtap er såpass lav, så man er uheldig om man får bivirkninger, men det er fortsatt en del folk som får det. Og det er heller ikke sikkert at finasteride vil hjelpe for deg. Hårtap er mer komplisert enn som så. Kanskje Du kan sjekke ut litt naturlige preparater du kan bruke istedet for finasteride.
 

Tavarepåhåret

Aktivt Medlem
Om du starter med minoxidil, så er du godt på vei. Og du kan kanskje vurdere en dermaroller som du kan bruke en gang i uken. Dens funksjon er å gjøre litt skade på huden, slik at huden kan reparere seg selv. Dvs tilføre proteiner, næring og blodsirkulasjon til huden.viktig å ikke rulle for hardt, for man ønsker ikke arrdannelse, men rulle forsiktig. Jeg ruller til huden blir litt rød. Neste du kan tilføre om du ønsker det er dvergpalmeekstrakt. Da har du et naturlig middel til å senke dht i kroppen som kan fungere som en erstatter for finasteride. Bare et mildere virkemiddel. Om du har griseflaks og den lotionen fra brotzu som jeg nevnte tidligere faktisk fungerer som resultatene har vist i testene, så kan det være redningen for deg. Jeg regner med at du er født i 89 som brukernavnet ditt viser. Og da er du såpass ung at du vil være en ypperlig kandidat for brotzu.
 

Tavarepåhåret

Aktivt Medlem
Jeg glemte å svare på spørsmålet ditt angående minoxidil og det at man mister en del hår av å bruke det. Du må regne med at du vil se noen hår i handa de når du gnir det inn. Hvor mange og hvor lenge dette varer, varierer fra person til person. Men dette er helt ufarlig og helt normalt. Grunnen til at det skjer er at minoxidil fører til at hårsekken avbryter vekstfasen, håret faller av og går inn i en ny vekstfase. Håret vil så vokse seg litt lengre og litt sterkere. Så det å miste noen hår underveis i behandlingen er bare positivt.
 

Vk89

Meldem
Takk for godt svar.
Denne dvergpalmeekstrakt, har ikke samme bivirkninger som finasterid?
Leste noe anngående Recrea Forte, at hvis du hadde håravfall etter at 2 ukers tid har gått, så anbefales det at du slutter med dette middelet.
Hvis det feks viser seg at jeg mister en del hår ved bruk av minoxdill og ønsker å kutte det ut. Vil jeg da få tilbake det håret jeg ”’mistet” ved bruk av det?
 

Tavarepåhåret

Aktivt Medlem
Dvergpalmeekstrakt er mildere. Du kan som et alternativ prøve finasteride i mindre dose. Hvordan er hårtapet ditt? Diffust,viker, måne? Hvor mye hår man mister av recrea forte varierer fra person til person. Noen mister mye de første dagene, og andre mister litt og litt over lengre tid. Det kommer an på hvor mange hår som er påvirket av dht, hvor mange hår som er i vekstfase eller hvilefase etc. Feilen mange gjør er at de slutter etter de har mistet litt hår da de tror at hårtapet skyldes det nye middelet. Man må regne med minst 3 måneder før man ser resultater da man må gi håret nok tid til å vokse seg ut lengre og sterkere. Som regel tar det mye lengre tid enn 3 måneder.
 

Vk89

Meldem
Okei jeg skjønner.
Har noe viker og blitt noe tynn i toppen. Hvert sånn di siste 2-3 årene. Jeg har slitet en del med angst i mange år, og vet ikke om det gjør det noe bedre med tanke på finasterid. Hvor liten dose kan jeg ta av finasterid for at det skal ha noe funksjon? Vanligvis skal du ta en kvart tabellet om dagen, hvis jeg ikke husker helt feil.
 

Tavarepåhåret

Aktivt Medlem
Jeg vil ikke råde deg til å begynne med finasteride i tilfelle du skulle få bivirkninger. Jeg kan dele med deg mine erfaringer angående hårtap. Minoxidil har hjulpet mye med tanke på fyldighet, men det er viktig å huske på at dette ikke stopper selve hårtapet. Du bare kjøper deg litt mer tid, men hårene vil fortsette å vokse seg kortere og kortere og mindre av størrelse. Jeg bruker i tillegg finasteride. En kvart tablett daglig som du nevnte, i håp om at det skulle stoppe hårtapet. Hos meg så bare bremset det hårtapet. Jeg måtte til med RU for å stoppe hårtapet helt. Noe jeg ikke anbefaler da dette ikke er et godkjent middel og det kan gi bivirkninger. Men det var et valg jeg tok da Hår betyr mye for meg og mitt velvære. Du må selv ta dine valg. Hovedoppgaven til folk flest som har prøvd å beholde håret de siste 20 årene har vært å holde hårsekkene i live i påvente av en bedre behandling. Du er ung av alder så sjansen er stor for at du skal slippe å bekymre deg for hårtap de neste årene. Jeg skal liste opp en del nye spennende ting som skjer innenfor behandling av hårtap
 

Tavarepåhåret

Aktivt Medlem
Her er en liten oversikt over hva som kommer i framtiden: brotzu som jeg nevnte tidligere kan komme ut på markedet om en måned eller to. Ryktene sier at det vil komme en oppdatering fra fidia som produserer den. Denne oppdateringen kan komme så tidlig som i morgen. Om den ikke skulle lykkes så kommer det en vaksine mot hårtap mest sannsynlig rundt 2020. Fra shiseido/ replicel. Men dette vil koste masse penger og man må mest sannsynlig reise til Japan for å få det gjort i påvente av at det skal bli godkjent i Europa. Prisen vil selvfølgelig avta når behandlingen blir mer tilgjengelig og etterspørselen etter produktet til full pris avtar. Har du plasser på hodet som er bart, så kan man enten fylle på der det trengs, eller vente på tsuji-Riken som kloner hår. Da tar de ca 5 hår fra bakhodet ditt og kloner så mange hår du vil ha. Dette vil også koste mye, og vil være forbeholdt de rike i samfunnet en god stund før den vanlige mann i gata kan ta seg råd til det. Jeg ville sett an hvordan det går med brotzu lotion i første omgang, også ta det derifra. Det er også mange andre produkter som er under utvikling. Det er slutt på tiden der dht ble sett på som eneste grunn til hårtap, og de forskjellige firmaene som står bak forskning angriper hårtap fra alle vinkler. Så det er lys i tunnelen for oss som sliter med hårtap.
 

Vk89

Meldem
Nei trur du kanskje har rett der anngående finasterid, har aldri noe garanti for at jeg ikke får bivirkninger. Har du merket noe til bivirkninger ved bruk av fin?
RU hva står det for?
Selvom jeg er ung, så er jeg litt bekymret med tanke på hårtapet, da det fort kan bli værre. Får bare håpe det ikke skjer altfor fort. Men dette avhenger vel fra person til person hvor aggressivt hårtapet kanskje er?

Spørs om jeg får prøve meg på minoxdill og se hvordan det går.
Veldig interessant at du legger ut dette med nye som kan skje innen for behandling av hårtap.
 

Tavarepåhåret

Aktivt Medlem
Når jeg først startet med finasteride så fikk jeg litt smerter i testiklene den første uken.men så gikk det over. Jeg merket også at jeg fikk frigjort mer testosteron, og jeg følte meg uovervinnelig i et par uker. Men så gikk dette også over. Når jeg fikk resept hos min lege på finasteride så fortalte han meg at ved bruk av så lav dose ( en kvart tablett om dagen,) så ville det ikke gi noen bivirkninger. Jeg stolte på han og jeg har ikke fått noen bivirkninger etter å ha brukt det i to år. Det er en del folk som snakker om nedsatt sexlyst, men jeg tenker at dette er noe som vil komme naturlig med alderen også. Også er det en del som bruker andre medikamenter i tillegg til å bruke finasteride. En cocktail av medikamenter som man ikke vet utfallet av. Kjemiske produkt mikset med andre kjemiske produkter skaper en reaksjon man ikke kan vite utfallet av. Så man skal ikke bare skylde på finasteride, selv om finasteride i seg selv kan være årsaken hos mange. RU58841 er et middel som skulle lanseres til behandling av hårtap. Dens funksjon er å binde seg til mottakerne i hårsekkene slik at DHT ikke kan binde seg. Prøvefasen ble plutselig stoppet og dette middelet ble aldri godkjent. Hvorfor det ble slik er ikke godt å si. Men huden i hodebunnen er tykk og ikke alt er egnet å trenge gjennom 100%. Også er det dette med stabilitet. Viss et middel kun klarer å holde seg stabilt i noen få uker/ måneder så er det vanskelig å få solgt dette med tanke på distribusjon. RU tåler dårlig sollys og varme. Folk som bruker det idag, kjøper pulveret og blander det ut selv. Så ofte som en gang i uken for å sikre at det holder seg stabilt. I og med at dette aldri ble godkjent, så ville jeg aldri anbefale noen andre å bruke det. Men det fungerer. Du har rett i at hårtap er mer aggressivt hos noen. Du nevnte at du har litt viker og at det tynnes ut på toppen etter 2-3 år, så ditt hårtap er ikke av den mest aggressive typen. Ta en titt på din far eller besteforeldre for å se om noen av de har lignende hårtap som deg. Så får du et innblikk i hvordan ditt hårtap vil bli og hvor mye arbeid du eventuelt må legge ned for å beholde håret. Jeg skal følge med videre angående brotzu lotion og gi deg en tilbakemelding på hvordan det går med den. Også kan jeg forklare deg hvordan den fungerer som et middel for å behandle hårtap. Til nå virker den veldig lovende. Og skulle du bestemme deg for å prøve minoxidil så kan jeg anbefale skumversjonen om du er i arbeid eller i sosiale situasjoner da den tørker raskere slik at det ikke vil vises at du bruker det. Jeg bruker begge deler. Jeg syns skumversjonen passer bra i situasjoner nevnt ovenfor, men at mye havner i håret istedet for hodebunnen.så Om kvelden og i helgene bruker jeg den andre versjonen.
 

Vk89

Meldem
Takk igjen for enda et bra svar, setter pris på det :)
Da spørs det om jeg skal prøve og kjøpe inn begge deler av minoxdill i første omgang og se hvordan det er.
Regner med at jeg får kjøpt både den med skumversjon og den andre på ebay.
Skal følge med litt på denne siden framover, i tilfelle du kommer med noen nye tilbakemeldinger ikke minst.
 
H

Hårete Mål

Veldig informative og interessante innlegg her. Takk for det. Blir spennende å følge med på Brotzu.

En tanke om Finasteride og bivirkninger: I dagens samfunn er potensproblemer et økende problem. Årsaken er ikke Finasteride men nettporno. Tviler på Finasteride og pornoavhengighet er god kombinasjon. Derfor burde kanskje alle brukere av Finasteride forholde seg som katolikker overfor overdreven masturbasjon :p
 

wacgyver

Nytt Medlem
Hei ! Jeg har lest en del om RU58841 og synes det høres ut som noe som potensielt kan være til meget god hjelp mot hårtap.

Jeg lurer litt på hvordan man bestiller, om det er noe spesielt å tenkte på ift toll og slikt. Er det vanskelig å få dette inn i landet? Prisene er jo ikke helt trivielle, så jeg vil gjerne lykkes på første forsøk
(og siden prisen kommer over 350kr så bør man nok helst bestille litt mer, slik at det blir verdt fortollingsbegyret som da automatisk tilkommer)

Jeg har bestemt meg for å bestille ferdige blandinger først for å teste og evt gå over til selvmikset pulver senere. Jeg lurer dog fortsatt på hvilket blandemiddel som er best å prøve, PG eller KB ?
(K&B solution is 60% Ethanol, 35% Deionized Water, and 5% K&B Emulsifiers.)
(PG Propylene Glycol in the traditional standard RU58841 carrier blend)

PG ser ut til å være det "klassiske"?

Hadde satt veldig pris på litt veiledning mht hvordan bestille!
(Prøvde å legge ved linker men fikk ikke lov pga manglende "likes" på poster. Om en av dere gidder å gi meg en like så setter jeg stor pris på det også !)
 

Topp