• Velkommen!

    Hei og velkommen til Hårtapsnett.no - Norges største forum for alle som lider av hårtap. Her diskuteres legemidler, hårtransplantasjoner og andre behandlingsformer.

    Hvis dette er ditt første besøk, anbefaler vi deg å se artiklene våre, der finner du mye nytting.

    Ikke-registrerte brukere har begrensede muligheter, men kan lese og opprette innlegg. Innleggene må godkjennes først. Registrer deg i dag for å få tilgang til lukkede forumgrupper, og for å se bilder i full oppløsning.

    Vi tar personvern på alvor. Du kan være 100% anonym, og når som helst endre/slette dine innlegg.

Arvelig hårtap?

Mann91

Nytt Medlem
Hei. Som dere ser på bildene har jeg begynt å bli ganske tynn på toppen. Har ikke noe særlig med viker, begynt å få litt på ene siden (ser ut som det bare er litt vellus hår der nå). Har ikke noe hårtap på sidene eller bak.

Mistet veldig mye hår for rundt 4-5 år siden, men det har først blitt synlig nå de siste 2 årene. Ser ikke så mye hår på puten eller i dusjen lenger, så det virker som det har stoppet litt opp nå.

Er dette arvelig hårtap eller kan det skyldes noe annet? Er bare 27 år og kan heller ikke gro skjegg så tar det litt tungt å miste håret i så tidlig alder...
 

Vedlegg

nugent

Nytt Medlem
Dette ser ut som arvelig hårtap, ja. Vil anbefale deg å begynne på finasterid og minoxidil så fort du kan. Diffust hårtap som det du har pleier å være en god kandidat for moderat gjenvekst.
 

Jens86

Administrator
Det ser ut som vanlig, diffust hårtap ja. Minner litt om mitt eget. Som @nugent sier er det gode muligheter for gjenvekst ved medisinering.
 

Mann91

Nytt Medlem
Takk for svar begge to. Har bestilt Minoxidil foam. Er forsatt litt skeptisk til finansterid så holder litt igjen der foreløpig.

Er det slik at minoxidil aleine ikke klarer å stoppe hårtapet? Lurer også om det har noe effekt å påføre minoxidil bare 1 gang daglig? Lest mye om det, men er blandede tilbakemeldinger. Noen her som har erfaring med det?
 

Finasteride

Supermoderator
Du skriver at du er skeptisk til å starte på Finasterid. Anbefaler deg derfor å behandle hårtapet med Minoxidil, etter bruksanvisning på flasken i minimum 1 år. Ta bilder før, underveis og etter et år for å se om det har fungert for deg. Du kan oppleve "shedding" som kan være et tegn på at det fungerer for deg. Hvis Minoxidil ikke har noen effekt ville jeg vurdert Finasterid, men da må du tenke over bivirkningene.
 

Nye tråder

Forumstatistikk

Tråder
428
Innlegg
4.781
Medlemmer
1.591
Siste medlem
HBE
Topp