• Velkommen!

    Hei og velkommen til Hårtapsnett.no - Norges største forum for alle som lider av hårtap. Her diskuteres legemidler, hårtransplantasjoner og andre behandlingsformer.

    Hvis dette er ditt første besøk, anbefaler vi deg å se artiklene våre, der finner du mye nytting.

    Ikke-registrerte brukere har begrensede muligheter, men kan lese og opprette innlegg. Registrer deg i dag for å få tilgang til lukkede forumgrupper, og for å se bilder i full oppløsning.

    Vi tar personvern på alvor. Du kan være 100% anonym, og når som helst endre/slette dine innlegg.

En oversikt over naturmedisin

Jens86

Administrator
#1
Dvergpalmeekstrakt
Dvergpalmen (Serenoa repens) vokser stort sett i det sørøstlige USA, fra South Carolina, gjennom Florida til sørlige Mississippi. Det er bærene til denne planten som brukes i naturmedisin. Disse høstes når de er modne, og tørkes. Planten ble brukt av indianere og nybyggere i USA som mat og helsemessige gevinster ble observert.

Virkning
Dvergpalmeekstrakt virker som en 5-alfareduktase hemmer, og forhindrer testosteron å omdanne seg til dihydrotestosteron. Studiene gjort på dvergpalmeekstrakt har veldig forskjellige resultater. En studie fra 1994 viser at 320 mg dvergpalmeekstrakt daglig hemmer 5-alfareduktase 15 ganger mer effektivt enn 1 mg finasterid daglig, men det finnes også studier som viser at dvergpalmeekstrakt ikke er mer effektivt enn placebo.


Emuolje
Emuolje, også kjent som strutseolje, kommer fra Emufuglen som hovedsakelig lever i Australia. Emufuglen er verdens nest største nålevende fugl, og blir ca. 2 meter høy. Oljen har blitt brukt av urfolket i Australia i alle år, og inneholder essensielle fettsyrer som omega-3 og omega-6, samt A- og E-vitaminer. Emuolje absorberes lett.

Virkning
Emuolje har gjennom en rekke vitenskaplige studier vist seg å virke anti-inflammatorisk. Studiene finner du under artikler og forskningsrapporter. Å dempe inflammasjon i hodebunnen er veldig gunstig i behandlig av hårtap.


Luteolin
Luteolin er en antioksidant, og finnes i naturlige råvarer. Gode kilder til luteolin er selleri, paprika, timian, kaomoille-te, gulerøtter, olivenolje, oregano, rosmarin og peppermynte. Luteolin fåes kjøpt som kosttilskudd.

Virkning
Luteolin har vist seg å hemme PGD2 opp til 100%, og virker også anti-inflammatorisk.
 

DGB

Moderator
#2
jeg har brukt cetirizin-løsning for flere måneder. Det stoppet ikke hårtapet mitt, det eneste den gjorde var å "vekke" hårsekker fra tidligere områder som var fullstendig skallet. Så å hemme pgd2 fungerer, men vi trenger sterkere hemmere.
 

drgs

Nytt Medlem
#3
Følgende skal kunne redusere antall androgene reseptorer, hvis man ønsker å prøve det, i stedet for å senke DHT

Curcumin
Silymarin
Selen

L-Carnitine, som finnes i rødt kjøtt, har forresten motsatt effekt (man blir mer AR-følsom)
 

Siste artikler

Forumstatistikk

Tråder
438
Innlegg
4.670
Medlemmer
1.529
Siste medlem
vaughns
Topp