• Velkommen!

    Hårtapsnett er en nettside laget for å spre informasjon om hårtap, hårtransplantasjon og behandlinger av hårtap.

    Still spørsmål i forumet og bruk artiklene våre for å finne svar på det du lurer på om hårtap!

Bilder Erfaring med Dr. Koray Erdogan - Istanbul

Pettter88

Meldem
Jeg er en 26 år gammel gutt som begynte å miste håret for ca 5 år siden. Har lenge klart å skjule hårtapet, men nå har det blitt vanskelig. Ettersom både pappa og besteforeldre er NW5-6 ser jeg hvor dette går. Mønsteret på hårtapet mitt ser ut som NW5A, mens visuelt jeg NW4 uten måne. Jeg har gått på finasteride i to år og hårtapet har fortatt utviklet seg, men jeg har fortsatt ingen tegn til måne. Jeg har tenkt lenge på dette og har bestemt meg for å ta HT

Etter å ha lest på forum at mange har dårlige erfaringer med norske klinikker, undersøkte jeg mye på mange utenlandske forum. Jeg skjønte fort at det er viktig å gå etter lege og ikke klinikken. Mine kriterier for valg av lege gikk etter FUE, resultat, pris, erfaring med like store hårtap , i den rekkefølgen. Feriduni ville nok egentlig vært mitt førstevalg, men ettersom Erdogan opererer for halv pris og kan vise til så og si like bra resultater endte jeg opp hos han.

Jeg bestilte tid for operasjon et par måneder tilbake for å sikre meg et tidspunkt som passet bra. Den vil skje i Juli. For tre uker siden var jeg på konsultasjon hos Erdogan. Da jeg møtte han var straks interessert i at jeg var fra Norge, fordi han ikke har hatt mange kunder fra Norge. Selvom han har en del fra Sverige. Jeg skjønte at han ønsket markedsføring i Norge, så vi diskuterte dette litt, og jeg tilbød meg å dele mine erfaringer på forum. Dette hadde både en positiv og negativ virkning på inntrykket mitt.


Han startet med å sjekke donorområdet mitt. Jeg ble positivt overrasket og fikk vite at jeg har potensielt 7000 donorgrafts! Jeg hadde inntrykk av at det ikke er vanlig med mer enn 4-5000.

Deretter begynte vi å snakke om omfanget av operasjonen. Han nevnte ingenting om at jeg var ung. Noe jeg synes han burde, men greit nok, det vet jeg jo selv, og hårtapet mitt er såpass omfattende og det er relativt klare skiller på hvor det er hårtap og hvor det ikke er. Så på en måte kan det ikke utvikle seg stort mer. Bortsett fra på kronen. Det er mitt uromoment. Der er ikke skille like klart og det er uvisst hvor mye jeg kommer til å miste. Det ser ut som at jeg skal bli NW5A, men jeg er forberedt på det verste, NW6 som farfar.


Vi ble enige om å kun fokusere på fremfre halvdel av hodet mitt. Han tegnet en potensiell hårlinje med tusj på pannen min som ser ut ca som den gjør idag. Jeg sa han burde vært litt mer konservativ da den vil se på grensen til unaturlig ut når jeg er eldre enn 40år. Jeg skjønte at dette gjør han med tanke på før-etter bildene. Derfor ble ganske tydelig på hva jeg ønsket og han tegnet en ny som virket bra. Han sa at han potensielt kan fylle på kronen min også, men det mente egentlig begge var unødvendig da det fortsatt er nok hår der og jeg vet som sagt ikke hvor mye hårtapet utvikler seg der. Jeg ville gå konservativt og flytte 3000 hårsekker. Erdogan mente at jeg burde gå for 4000 når jeg først gjorde dette. Da dette ville gi en tetthet på 40 grafts/cm, noe som vil visuelt vil si tilnærmet full tetthet. Da vil jeg fortsatt ha 3000 grafts igjen til å tette en eventuelt måne. På bakgrunn av bilder jeg tidligere har sendt til Feriduni (som blir sett på som en av de mest etiske legene) mener han at jeg trenger mellom 3000-3600. Så dermed føles ikke 4000 så feil. Erdogan er kjent for å flytte mer grafts enn andre leger.


Jeg fikk også vite at det er konstant 4-5 personer som jobber på deg samtidig under operasjonen og Erodgan deltar bare delvis på operasjonene. Han skjønte at jeg var skeptisk til hele greia med å ta en HT. Litt fordi dette ble veldig mye virkeligere for meg da jeg satt på konsultasjonen. Men sa likevel noe helt til slutt som beroliget meg. Relax, I have done this for 15 years and I HAVE TO make you look good. You are my norwegian man!


Jeg kommer med bilder etter at operasjonen er ferdig

Uten navn1.jpg utennavn2.jpg
 
Sist redigert:

Finasteride

Supermoderator
Du er vel en av de få som virkelig har gjort "hjemmeleksen". Jeg har ikke hørt mye fra denne legen men ser han er anbefalt av AHLA. Når pris spiller en rolle er Istanbul riktig sted. Flott at han har gode resultater å vise til på websiden sin (før/etter bilder, og hans eget forum). Finner også god omtale på Hairtransplantnetwork.

Fortsetter du med finasterid? Tror du det kan ha stoppet hårtap i resten av "krone" området?

Når hårtapet er så avansert som ditt betyr ikke alderen så veldig mye.

Reiser du rett hjem etterpå eller tilbringer du noe tid der nede?

Har du vurdert PRP samtidig?

Lykke til.
 
Sist redigert:

Finasteride

Supermoderator
Nå er ikke jeg Pettter88, men jeg synes egentlig dette er flott på den måten at han (Erdogan) ønsker at pasientene skal ha litt høyere tetthet så resultatet blir bra. Poseidon er i motsetning til Erdogan kjent for å flytte for få grafts som gir et mindre pent resultat.
 

Anders83

Nytt Medlem
Blir spennende å følge med deg post-HT. Bra det blir delt erfaringer med dette; da det er noe jeg har vurdert å gjennomføre selv. Lykke til!
 

Pettter88

Meldem
Takk for innspill og tilbakemeldinger. Målet med denne tråden er å få nordmenn til å få øynene opp for utenlandske leger. Jeg skal være så ærlig som mulig. Jeg har troen på Erdogan og er nesten litt for optimistisk. Likevel jeg er fullstendig klar over at håret ikke vil bli som hva det en gang var. Men av erfaring vet jeg at man faktisk ikke trenger kjempe mye hår for at det likevel skal se ut som at du har fullt med hår. Skulle gjerne ha hørt historier fra personer som har tatt HT for 10-15 år siden for å høre om de fortsatt er fornøyde, og evt hvordan det ser ut dersom hårtapet har forverret seg i etterkant. Men jeg er forberedt på å ta minst to HT til senere i livet. Man starter jo en ond spiral når man først begynner å med dette.

Finasteride: Jeg har nok lest mye av det samme som deg om han. Har enda ikke klart å finne noe/noen som har noe negativt å si om han. Så han virker jo absolutt som et trygt valg. Han sa selv at han har flest italienske og spanske kunder, så jeg burde egentlig prøvd å sjekket opp forum fra disse landene, men det krever veldig mye bruk av google translate, som vil kreve mye tid. Blant forumbrukere virker det som at han blir sett på som ca den 5. beste legen i Europa. Det bør være bra nok tenker jeg. Spesielt når jeg skal flytte så mange grafts. Det blir jo en stor kostnad. Og selvom en bedre lege lager en bedre og mer naturlig hårlinje, så er det de færreste som vil tenke noe særlig over det når de ser meg..
 
Sist redigert:

Pettter88

Meldem
Jeg skal prøve å svare på litt spørsmål:

"Fortsetter du med finasterid? Tror du det kan ha stoppet hårtap i resten av "krone" området?"
- Ja jeg er forberedt på å fortsette med finasterid. Jeg har ikke merket noen bi-virkninger. Det er litt uvisst om det har stoppet utviklingen. Bildet til venstre ble tatt for et år siden og jeg har ikke vært skinnet siden det. Men når jeg ser på håret når det er vått så ser formen på hårettapet lik ut og når jeg kjenner på tettheten mitt i månen så virker den helt full. Er spent på å se håret vokse seg til 1 cm etter operasjonen, da får jeg et korrekt sammenligningbilde. Jeg har både sett og kjenner at hårtapet har fortsatt på den fremre halveden av hodet.

"Reiser du rett hjem etterpå eller tilbringer du noe tid der nede?"
- Jeg drar hjem på formiddagen dagen etterpå. Ble anbefalt dette av forum brukere da man har mindre smerte siden hodet er numment og hodet ikke har begynt å hovne opp enda.

"Har du vurdert PRP samtidig?"
- Jeg tror jeg dropper det. Det har ingen dokumentert virkning. Jeg har ikke lest så mye om det. Men jeg har troen på at min unge kropp vil gjøre det hodet heales relativt fort :p Hva er ditt syn på det?

"Erdogan er kjent for å flytte mer grafts enn andre leger. Nå har jeg ikke lest noe om Erdogan, men hva tenker du om dette?"
- Jeg har et lite inntrykk at Erdogan tenker mer kortsiktig og er litt for opptatt av før og etter bilder enn de mest etiske legene. Leger som flytter færre gjør det lurt i å være mer konservative, da det langsiktige resultatet sannsynligvis blir bedre. Før jeg fikk vite at jeg hadde et godt donorområde så var jeg innstilt på å ofre månen til fordel for en fyldigere front og topp. Så om jeg må bruke resternde grafts til å fylle på front/topp så aksepterer jeg å få en måne. Mitt mål med HT er at jeg vil "se megselv" når jeg står foran speilet. Nå regner jeg med at hår og utseende vil ha mest betydning for meg fram til jeg er 35 år. Så jeg tenker også at det er bedre at håret ser bra ut nå og heller litt unaturlig når jeg er over 50, enn å se halvveis bra ut resten av livet.
 

Jens86

Administrator
"Har du vurdert PRP samtidig?"
- Jeg tror jeg dropper det. Det har ingen dokumentert virkning. Jeg har ikke lest så mye om det. Men jeg har troen på at min unge kropp vil gjøre det hodet heales relativt fort Hva er ditt syn på det?
Hvor mye koster det? Det har vel dokumentert effekt, men det er bare ikke så veldig gode resultater? Eller tar jeg feil?
 

Pettter88

Meldem
Hvor mye koster det? Det har vel dokumentert effekt, men det er bare ikke så veldig gode resultater? Eller tar jeg feil?
Det koster 300 euro Jeg har faktisk ikke lest veldig mye om det, og jeg har ikke funnet veldig mye info om det heller. Blant legenes erfaring skal det visst være en god effekt av det. Men jeg tar ikke det for god fisk. Folk får jo gode resultater uten, og hvis dette faktisk skulle ha en veldig god effekt så tenker jeg at det hadde vært frontet mye bedre. Hadde jeg vært lege ville jeg isåfall gjort det obligatorisk for å sikre et godt resultat
 

Finasteride

Supermoderator
Jeg synes det er vanskelig å si noe om resultatene fordi enten har man brukt det eller så har man ikke gjort det. Man har liksom ikke noe å sammenligne med, unntatt andre pasienter som ikke har brukt det, men også kan ha en annen hårtype, helbrede dårligere/bedre osv. Men har lest endel suksesshistorier fra forskjellige pasienter som mener det har hatt noe å si. Har ikke sett noe negativt ihvertfall til nå. Men det blir 300 euro man satser på noe man ikke vet gir et resultat. Virker som TheBaldTruth har en nøytral holdning til det, for det er ikke akkurat blitt advart mot. Jeg er hvertfall intressert i å finne ut mer om det og eventuelt vurdere det om jeg skal ta en hårtransplantasjon.
 

Pettter88

Meldem
Hva blir prisen for inngrepet? Hotell? Fly?
Var konsultasjonen gratis? Ble du kjørt frem/tilbake fra flyplassen?
Jeg skal flytte 4000 grafts til prisen av 2,5 euro (ca 20 kr) per grafts. Tilsammen ca 80.000kr. Obligatorisk service, som transport til/fra flyplass og mat + noe annet småtteri koster 2.400kr . Norwegian flyter dirkete tur retur for 2.700kr. Hotell koster ca 400kr dagen, jeg valgte et hotell som ligger rett ved siden av klinikken. Så totalt blir dette nærmere 87.000 kr. Etter mine undersøkelser er dette relativt billig i forhold til antall grafts. Og er ikke i nærheten av hva du måtte betalt i Norge. Dr. Erdogan gir mest bang for buck etter min mening. Dr. Hakan Doganay er også en god kandidat.

Konsultasjonen var gratis. Jeg kunne velge å bi kjørt til og fra flyplassen, for en pris av 100euro hver vei tror jeg. Det tar ca 1,5 time med bil fra flyplassen til klinikken. så taxi vil bli ca like dyrt. Jeg valgte imidlertidig og reise kollektivt slik at jeg fikk vært litt turist på veien. Det kostet under 100kr tur/retur.
 
Jeg skal flytte 4000 grafts til prisen av 2,5 euro (ca 20 kr) per grafts. Tilsammen ca 80.000kr. Obligatorisk service, som transport til/fra flyplass og mat + noe annet småtteri koster 2.400kr . Norwegian flyter dirkete tur retur for 2.700kr. Hotell koster ca 400kr dagen, jeg valgte et hotell som ligger rett ved siden av klinikken. Så totalt blir dette nærmere 87.000 kr. Etter mine undersøkelser er dette relativt billig i forhold til antall grafts. Og er ikke i nærheten av hva du måtte betalt i Norge. Dr. Erdogan gir mest bang for buck etter min mening. Dr. Hakan Doganay er også en god kandidat.

Konsultasjonen var gratis. Jeg kunne velge å bi kjørt til og fra flyplassen, for en pris av 100euro hver vei tror jeg. Det tar ca 1,5 time med bil fra flyplassen til klinikken. så taxi vil bli ca like dyrt. Jeg valgte imidlertidig og reise kollektivt slik at jeg fikk vært litt turist på veien. Det kostet under 100kr tur/retur.
Takk! Nå nærmer det seg vel? Når skjer transplantasjonen?
 

Pettter88

Meldem
Ankomst (to dager før operasjonen)
Jeg ankom Istanbul to dager før operasjonen fordi jeg ønsket å se litt mer av byen når jeg først var her. Jeg landet på terminalen som ligger på Asia siden av Istanbul, kun 20 min fra klinikken. Sjåføren hadde glemt meg, men etter å ha ringt kontaktpersonen min Seda, kom sjåføren med en gang. Sjåføren kjørte oss rett til Asia city hotel som kun ligger noen hundre meter fra klinikken. Jeg prøvde å ordne hotell i sentrum på egenhånd for den første natten, men det ga implikasjoner. Kommunikasjonen har generelt vært litt halvveis ettersom det har vært mange mailer fram og tilbake og ingen av oss er 100% i engelsk. Ventetid, svar og bekreftelser var ikke på samme nivå som vi ville ha forventet i Norge. Dette ga et litt dårlig førsteinntrykk. Hotellet hadde for så vidt en relativt bra standard og kostet 60 euro natten.

Jeg dro så innom klinikken for å ordne med betaling. Her fikk jeg til gjengjeld et veldig godt inntrykk. Klinikken er er helt ny og har hele bygget for seg selv. Alt er tilrettelagt for å drive effektiv HT. Personene du møter inne på klinikken er ekstremt hyggelige og veldig varme. Det er nærmere 40 ansatte og ca 1/3 snakker brukbar engelsk, inkludert legen Dr. Koray Erdogan.

Betalingen skulle skje cash i euro før operasjonen. Jeg ønsket ikke å reise ned med så mye kontanter i håndbagasjen og planla derfor å ta ut pengene der nede. Dette viste seg å være veldig vanskelig pga det tyrkiske banksystemet og jeg endte på å sette over penger via nettbanken. Dette ble dyrere fordi da må klinikken betale skatt. Totalt betalte jeg 11.300 euro + 1000 euro i depositum fra tidligere. 2000 euro dyrere enn opprinnelig.

En stressende start på oppholdet, men nå var heldigvis alt klart. Og med en halvtimes taxitur (150kr) fikk jeg dratt inn til gamlebyen av Istanbul og vært litt turist som jeg ønsket.Dagen før operasjon

Kl 14.30
Mobilen ringer og hun sier at sjåføren vil hente meg om 15 min.
Jeg blir hentet og kjørt til klinikken. Deretter bes jeg vente i lobbyen til Koray er ledig. Jeg vet han er viktig person her på bygget så jeg er forberedt på litt venting.

Kl 16.00
Seda kommer endelig å henter meg. Koray er ledig. Dette opplegget bør kunne forbedres ettersom jeg har sittet klar og sett i veggen siden kl 13.00. Jeg blir tatt med til kontoret hans og han åpner med å beklage at de glemte å hente meg på flyplassen og tilbyr meg gratis PRP* som erstatning. Deretter prater litt om forventninger og planleggingen av operasjonen. Deretter blir jeg tatt med ned i kjelleren til et rom der de klipper av meg alt håret og tusjer opp mottaker- og donorområdet. Han brukte ca 15 minutter og Koray er veldig nøye på dette området. Jeg fikk sagt min mening og ble veldig fornøyd med hårlinjen. Dette vil kunne se bra ut til jeg er 50 år. Da vil hårlinjen begynne å se for lav ut etter min mening. Jeg tenker at det er bedre å se bra ut nå mens håret betyr mest for meg enn å være mer fornøyd senere i livet.

Jeg ble også litt overrasket over at donorområde gikk så høyt over ørene. Jeg kommenterte dette og sa at min bestefar ikke hadde hår på de øverste to cm av dette området. Dette kommenterte han ikke. Jeg får håpe at hans vurderinger av mitt hår og min slekt er god nok. Bestefar var tross alt over 80 år. Deretter ble det tatt nye bilder og jeg ble sendt hjem med blå streker over hele hodet. Jeg hadde på forhånd tatt med en caps, så det var ikke noe problem å gå rundt public med blå streker i nakken.Operasjonsdag 1

Kl 07.45
Som avtalt blir jeg hentet på hotellet av sjåføren sammen med to andre svensker som også er her for operasjon. Vi ankommer klinikken og jeg blir ført inn i et felles venterom, der venter en spanjol som også skal ha operasjon. Klinikken har altså fire operasjonssaler. På venterommet legger vi fra oss tingene våre i skap og velger filmer som vi kan se senere. Den ene svensken er er for andre gang og det er hyggelig å høre litt av erfaringene han har hatt. Det kommer en japansk dame og gir alle gutta hver vår nakke og hodemassasje. Digg!

Kl 09.00
Legeteamet mitt er på plass. Og jeg blir ført inn i operasjonsalen. Det er 5-6 personer som jobber samtidig inne i rommet. En er tolk/personlig assistent, en som holder hodet mitt i ro, to leger som jobber på hodet samtidig, en person som samler graftsene, og i tillegg er det en assistent som flyr fram og tilbake. Den japanske damen kommer tilbake og begynner å gi meg fotmassasje. Digg!

Jeg har en TV i rommet, og tolken/assistenten er flittig til å flytte på denne så vinkelen min er bra. Temperaturen i rommet er 20 grader. Noe som føles litt kaldt i lengden så jeg angrer på at eg ikke tok på meg tjukkere sokker, heldigvis har de pledd liggende tilgjengelig. Sykepleierne starter å bedøve donorområdet mitt. Det er snakk om 30-40 små sprøyte stikk. Litt smerte men det går fort over. Ingen grunn til å skjære grimaser. Dr Koray entrer rommet og begynner straks med å extracte grafts sammen med en annen lege. Dette skjer sittende.

Når klokken er ca 10.30 sier han at han er sliten og trenger litt alkohol og forlater rommet ;) Det er forståelig at han må fordele tiden sin på alle pasientene. Han kommer jevnlig innom i løpet av dagen og følger med på at alt går bra for seg. De forteller at de vil fokusere på den fremre delen av hodet mitt idag. Og vil derfor plukke mest grafts med få hår. Da dette gir en mer naturlig look. Tolken er svært opptatt av at jeg har det bra og er hyggelig å snakke med. Du bestemmer selv hvor mye du vil snakke. Jeg valgte etterhvert å se film. Tiden går mye fortere da.

Kl 11.15
Pause starter og jeg blir ført tilbake til venterommet. Jeg fikk et måltid ganske raskt. Helt ok mat. De andre gutta kommer inn en etter en og vi prater litt om operasjonen og ellers litt løst.

Kl 12.00
Pausen er ferdig og jeg blir hentet av legen min. Vi går tilbake til rommet og venter på Koray. Jeg får bedøvelse på hårlinjen. Ingenting blir gjort før han kommer. Assistenten min er stadig flink til å informere meg om hva som skjer rundt meg og når det snakkes mye på Tyrkisk.

Kl 12.45
Koray kommer og starter så med injections. Dette skjer ligggende. Det vil si ta lage hull der graftsene vil bli puttet inn i. Det er tydelig at Korays tid er svært verdifull, da legene ofte fortalte at det er en del venting på han iløpet av dagen. Det området er visst vanskelig å bedøve bra. Da jeg ofte begynte å merke smerte. Jeg fikk mer bedøvelse med en gang jeg ba om det. Den fikk jeg med en gang og den begynte å virke ganske fort. Det jobbes svært effektivt. Dr. Koray gjør alle injections selv, da dette er svært kritisk for å få en godt resultat. Både med tanke på design, jevn tetthet, vinkel på hårene og for at de nye hårsekkene skal gro bra.

Kl 13.15
Da var Koray ferdig med injections og forlater rommet. To leger begynner med resterende extractions. Totalt 1800 grafts idag. Det jobbes svært effektivt. Og jeg er imponert over hvor utholdne legene er. Dette skriver jeg mens de holder på. Hver gang det kommer en ny person innom rommet, spør personen meg alltid om det går bra meg. Jeg føler meg veldig trygg og ivaretatt på denne klinikken. Og alle som jobber her er veldig imøtekommende og hyggelige, spesielt av kontakten min Seda. Dette har bidratt til n positiv opplevelse så langt.
Kl 14.45
Fra og med nå startet transplantasjonen. Det vil si putte graftsene inn i hullene som ble laget. Dette skjer liggende. Også her slet jeg med smerter, det måtte etterfylles bedøvelse ganske ofte. På dette tidspunktet begynte jeg å bli ganske lei og startet å se en film. Jeg ble fort søvnig, men bestemte meg for å holde meg våken da jeg tenkte det ville være lettere å sove i kveld dersom jeg holdt meg våken. Når kl var 16.00 var filmen ferdig og det er nå den verste delen begynte. Det begynner å svi og det er ikke noe bedøvelsen kan gjøre noe med det. Tiden gikk utrolig sakte. Men jeg ble omsider ferdig og de teipet en bleie på donorområde som skal gjøre det mer behagelig å sove. Jeg fikk endelig se resultat. Det var kun hårlinjen med en dybde på 2,5 cm som ble behandlet idag. Til slutt fikk jeg en fire sprøytestikk med PRP serumet fortdelt på mottakerområdet.
Kl 17.00
Etter operasjonen fikk jeg utdelt en del stæsh. Fikk en nakkepute, en spray som må brukes hver time, en sterk smertestillende pille som jeg burde vente med å spise før jeg bruker den. Og en ispose mot hevelse og sist men ikke minst en king sized turisthatt/fiske hatt som jeg kan gå med for å skjule behandlingen. Alt som blir gjort her på klinikken virker veldig profesjonelt og jeg blir veldig optimistisk på resultatet. Dette kommer spesielt av det moderne og spesielt tilrettelagte klinikken.
Kl 18.00
Tilbake på hotellet. Det begynner å gjøre enda mer vondt. Jeg følte meg veldig redusert på dette tidspunktet. Jeg bestilte en hamburger fra hotellets restaurant opp på rommet. Jeg var sulten men hadde ikke matlyst. Men fikk presset maten ned til slutt. Tok den smertestillende pillen og fikk roet mesteparten av smertene i løpet av en time. Jeg la meg til å sove. I en halvveis oppreist posisjon, litt sånn som solstoler i syden, pluss nakkeputen slik at hodet var tilnærmet horisontalt. Jeg har lest at jo mer oppreist man sover, jo bedre gror graftsene, og man får mindre hevelse (litt usikker på dette i ettertid). Fikk VELDIG lite søvn den natten. Neste morgen var det lite smerter. Og kun en liten hevelse i pannen som var vanskelig å se.
 
Sist redigert:

Pettter88

Meldem
Operasjonsdag 2

Denne dagen var veldig lik dag én.
Derfor går jeg ikke like detaljert inn i denne.

Extractions
Koray hjelper ikke til med dette i dag. Det skal tas ut 2200 grafts. Men bedøvelsessprøytene gjorde mer vondt idag grunnet litt hevelse på noen områder. Grimasene kom, men jeg gjemte dem etterhvert. Jeg ble fortalt at menn fra skandinavia er de mest tøffe. Da det hender at spanjoler og særlig italienere kan begynne å grine. Alle grafts blir tatt ut mellom kl 09.00 og 12.00. Dette er helt klart den beste perioden. Man har mer energi (søvnmangel påvirket meg ikke). Og man merker ikke noe til hva som skjer på baksiden av hodet. Man koser seg med film, prater litt og tiden går ganske fort. Deretter ble blod til PRP tatt ut.

Injections
Idag spurte jeg om få bruke ipoden min med øreplugger mens de holdt på, og det fikk jeg lov til. Lyden av injections synes jeg er ganske jævlig, ettersom huden på toppen av hodet er porøs og det knaser godt for hver eneste injection. De som har prøvd dermatolling kjenner til denne lyden. Musikken klarte å overdøve det meste av denne knasingen, men ikke alt. Det gjelder å ha musikk med en grei trommebeat i bakgrunn. Housemusikk fungerte best, roligere pop fungerte ikke like bra. Det kan godt hende at det jeg misliker lyden av injections mer enn andre. Så det er ikke et must med ipod. Deretter ble det smurt PRP på mottakerområdet mitt.


Implantasjon
Selvom jeg hadde sovet lite natten før ble jeg ikke spesielt søvning under denne delen som igår. Den siste timen var enda lengre og verre enn i går. Og da jeg ble fortalt at det bare var 20 grafts igjen ble jeg veldig happy. Tettheten idag var ikke like høy idag ettersom det var et større område som ble behandlet. Dette kommer jo også av at det måtte brukes mer single grafts på hårlinjen. Totalt sett synes jeg tettheten ser bra ut. Tror ikke hodebunnen synes når jeg lar håret gro til ca 5cm.

Igjen ble PRP smurt over hodebunnen.

Under inspeksjonen på slutten av dagen satt alle dagens pasienter i hårvaskrommet og jeg overhørte franskmannen sa til dr. Koray at synes ikke fordelingen av grafts virket så veldig bra. Da ble Koray veldig hissig og begynte halvveis å kjefte på han og si noe sånt som: «Do you know how difficulte this is?!» Dette kombinert med min opplevelse fra da vi tegnet inn hårlinjen og donorområdet virker som at han ikke liker å bli sagt imot. Overraskende av en person som ellers er veldig karismatisk.

I dag hadde jeg ikke behov for den smertestillende pillen og jeg la meg ca i 9 tiden for å kunne ta igjen den tapte søvnen. Fikk en liten feber utover kvelden og sov ikke en dritt!Dagen etter operasjon

Kl 08.30
Venter på at sjåføren skal hente meg og den ene svensken på hotellet. Etter at det hadde gått 20 min skjønte vi at han sannsynligvis hadde glemt oss. Så vi tok spaserturen på 3 minutter opp til klinikken.

Kl 09.00
Vi ble henvist ned til hårvaskrommet. Der vasket de det behandlete området vårt, samtidig som de forklarte oss hvordan vi skulle gjøre dette selv.


Kl 09.30
Tok post-operasjon bilder. Deretter fikk jeg en pose med shampo + lotion, en mappe med bekreftelse fra koray at jeg har gjennomgått en HT og at dette ikke er farlig for andre, i tilfelle jeg skulle bli stoppet på flyplassen, og et dokument der det sto antall forskjellige type grafts på dag en og to. Jeg endte med et snitt på 2,2 hår per grafts. Noe som ligger på gjennomsnittet og som jeg er ok fornøyd med.

Kl 10.00
Deretter fikk jeg sagt ha det til alle sammen, fikk noen klemmer og ble ønsket god tur hjem.

På turen hjem var jeg ekstremt sliten og lett irritabel, og nesten litt nedbrudt. Anbefaler andre å ta raskest mulig vei hjem. Dvs ta direktefly , få noen til å hente deg på flyplassen etc.

Totalt sett er jeg fornøyd med gjennomføringen. Klinikken, personalet, måten jeg ble tatt hånd om og selve operasjonen trekker veldig opp. Mens litt trøblete kommunikasjon og betaling trekker ned. Det skal jo legges til at jeg er en typisk nordmann som skal gjøre ting på sin måte (eget hotell) og tror at alt er likt som hjemme (banksystemet), så jeg må ta litt selvkritikk.

Anbefaler derfor andre til å følge klinikkens opplegg fullt og helt, og ta med euro i cash hjemmefra. Eventuelt dele opp og sende halvparten av pengene med western union og hente det fra en bank i Istanbul.


Nå gjenstår det bare å vente å se på resultatet før jeg velger å anbefale klinikken til andre. Skal prøve å komme med oppdateringer når det er noe å fortelle =)
 
Sist redigert:

Pettter88

Meldem
Her kommer noen bilder.
Første dag ble det flyttet 1800 grafts
Andre agen ble det flyttet 2200 grafts
Jeg endte med 2,2 hår per grafts
 

Vedlegg

Sist redigert:

Topp