• Velkommen!

    Hårtapsnett er en nettside laget for å spre informasjon om hårtap, hårtransplantasjon og behandlinger av hårtap.

    Still spørsmål i forumet og bruk artiklene våre for å finne svar på det du lurer på om hårtap!

Et år med trøbbel

baronblod69

Nytt Medlem
Heisann, for omtrent nøyaktig et år siden gikk jeg gjennom et par ganske store negative hendelser i livet mitt. Det kan oppsumerers kort med at kjæresten gjennom syv år var utro og stakk av med en annen, et søsken forsøkte selvmord, og etterhvert gjorde jeg det samme.

Ting har jo roet seg på den fronten nå, men en av tingene som skjedde i denne perioden var at jeg mistet hår plutselig på flere plasser, spesielt midtskillen og framme i vikene samt midtskillen fremme. Midtskillen på hodet ( miinus fremme) har vokst seg tett igjen, så jeg regner med at hårtapet var en reaksjon på alt stresset og depresjonen som medfølger slike hendelser.

Det jeg sliter med nå er at vikene fortsatt ikke ha vokst, de virker som de har gitt seg, men det verste er at hodebunnen min brenner framme ved midtskillen, det klør og svir. Er dette vanlig ved arvelig hårtap ?

Min far mistet håret plutselig ( ikke skallet) da han nærmet seg 60 årene, mens jeg har to onkler som mistet alt hår omtrent før de var fylt 30. Jeg er selv 35, har langt hår og har aldri slitt med hårtap, annet en at hårlinjen har bevegd seg naturlig oppover med årene.

Jeg har fått et års forsyning med finasteride , men jeg har utsatt å starte da jeg har fått meg ny madam, og ønsket å gjøre et godt inntrykk før jeg begynte på en medisin som kunne gi sideeffekter der.

Det jeg lurer på er jo om det er naturlig å klø og svi i hodebunnen om man har arvelig hårtap, så mye, og kun fremme på pannen omtrent.
Jeg har prøvd forskjellige shampoer, både dyre og dermatologiske, men de har ikke hjulpet.
 

Finasteride

Supermoderator
Er onklene på morssiden din vil det hvertfall være svært sannsynlig arvelig. Kløe, eller som jeg ville beskrevet det - at man føler man er blitt allergisk mot sitt eget hår, var det første jeg merket.
 

baronblod69

Nytt Medlem
Følger opp med en post her.

Har begynt på finasteride for en og en halv uke siden. Om det virker så skal jeg få langt inn noen før og etter bilder. Av side effects så kan jeg egentlig nevne så langt en større sex lyst og heller motsatt problem av ereksjons problemer. Jeg har også merkelig nok fått mer futt i kroppen. Men det er tidlig i behandlingen, så vi får se. Jeg har av de tablettene som jeg selv kutter opp i 4 like deler. Altså 1.25mg.

Jeg har også tatt en kur med fungoral over en del uker, og bruker den nå en gang i uken. Jeg klør ikke i hodebunnen lengre, og jeg flasser heller ikke like mye. Har også klipt håret kortere for sommeren.

Onklene mine på morssiden er ikke hårløse nei, der er det kanskje bare en mer "voksen" hårlinje som kommer frem etter hvert. Min morfar hadde en helt fullsatt skalp til han døde. Det er verre på farsiden.
Begge onkelen mine der mistet håret i tyveårene, mens min far mistet det mer plutselig da han kom i midten av 50 årene, han er ikke helt skallet enda.
Jeg var jo ca 33 da jeg først "merket" at jeg ble tynnere. Det var en periode på et par måneder at jeg dro ut hår hver gang jeg dusjet, det har jeg ikke gjort på lenge. Men jeg ser jo at den fremste delen av hodebunnen er tynnere, men ser det ikke før jeg har akkurat kommet ut av dusjen.

Jeg lurer på å kjøpe minoxidil etter hvert, kanskje om ikke så alt for lenge. Og lurer jo på om foam er greit i litt halvlangt til langt hår? Og om noen har en grei plass å få tak i det.
 

Finasteride

Supermoderator
Foam får du på ebay (monsterhotdeals). Siden du først opplevde hårtapet synlig i 30-års alderen er det neppe så aggresivt og de gode nyhetene da er at du kan ha god effekt av behandlingen med fin, minox. Lykke til.
 

Topp