• Velkommen!

    Hårtapsnett er en nettside laget for å spre informasjon om hårtap, hårtransplantasjon og behandlinger av hårtap.

    Still spørsmål i forumet og bruk artiklene våre for å finne svar på det du lurer på om hårtap!

Grafts per cm2

Ekorn

Meldem
Er nå mye inne på dette med HT, og har funnet ut at man ikke bør overstige 20-35 FU grafts cm2 per session pga. graftene trenger endel mellomrom med hel hud som kan forsørge med blod og næringsstoffer. Dette skal sørge for en sjangse til at over 90% av de nye folikkler overlever de neste 12 mndr. FU dense packing med mer enn 40 grafts per cm2 kan føre til nekrose med dårligere resultat og mange døde folikkler, fordi det går altfor tett og gir mindre blodtilførsel i det transplanterte området. Det blir liksom puttet inn masse hår inni et stort sår, ikke bra. 35 FU per cm2 skal kunne gi optisk god tetthet, men ønskes det tettere, så burde det gå 12 mndr før man på nytt planter inn de neste 20-35 FU per cm2 på samme området.

Kunne være en tankevekker til de som kun velger 1 session hos sånne utfører såkalte dense packing med over 40 grafts cm2. 20-35 FU skal etter de fleste legene være på den safe siden, ellers tapes det på donor områdene.

Noen formeninger?
 
Er det godt poeng. Her er det ytre faktorer som også spiller inn, klinikk, lege, metode, erfaringer.

Generellt så er dette en av begrensningene ved en prosedyre da det er her det er stort avik mellom klinikkene. Det beste klinikkene klarer høyere tetthet enn de gode, middelmådige. Mht dårlige klinikker, det er et ikke tema. Unngå for all del.

Ofte må en person som har høye forventninger minst ha 2 prosedyrer på en meget bra klinikk. Her kommer det ann på situasjonen, caset og klinikkens/legens evne til å utføre.
 

Topp