• Velkommen!

    Hårtapsnett er en nettside laget for å spre informasjon om hårtap, hårtransplantasjon og behandlinger av hårtap.

    Still spørsmål i forumet og bruk artiklene våre for å finne svar på det du lurer på om hårtap!

Video Hårsystemer

Jens86

Administrator
Hårsystem
Hårsystem er en moderne parykk. Man får limt/tapet/flettet fast en base/hårdel på hodet som er skreddersydd ditt hode. Denne hårdelen blir deretter klippet til slik du ønsker. Hårsystem skal sitte godt, og man skal kunne bade, trene og svette uten å være redd for at den løsner i følge leverandører. Basen kan bestå av 100% ekte hår, 100% syntetisk hår eller en miks av disse to. Begge deler har sine fordeler og ulemper. Dersom man har hårsystem må man inn til vedlikehold hver 4-6 uke, hvor håret blir vasket, stelt og festet på nytt, og ditt naturlige hår blir frisert.

Pris
Prisen på hårsystem varier fra leverandør til leverandør, men det er vanlig å betale en engangssum første gang for hårdelen og deretter en fast pris for hver gang du er inne for vedlikehold. Det er vanskelig å si noe om pris da leverandører ikke oppgir mye, men rundt 40 000 - 50 000 kr i året er ikke urealistisk. Det finnes også "gjør-det-selv" pakker, som blir rimeligere.

Leverandører i Norge
Alopeci.info har ingen samarbeid med leverandørene nevnt under. Dersom det finnes leverandører vi har oversett, gi oss beskjed ved å svare i denne tråden.
Apollohair - http://www.apollohair.no
Pilus Hårsystemer - http://pilus.eu/harsystem.htm
Ruhs - http://www.parykker.no
Quality Hair - http://www.qualityhair.no/

Media
VG har laget en videoreportasje av "Robinson-Tommy" som er inne for vedlikehold med sitt hårsystem:
http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=577454

En dokumentar sendt på NRK om hårsystem:
 
Sist redigert:

kongenavtys

Meldem
Jeg forstår ikke hvorfor ikke flere bruker dette som en løsning hvis man er 25-30 når man begynner å få ordentlige viker/måne.

40-50,000 NOK i året er jo ingenting i forhold til hva man får.

Jeg har til gode å se noen ordentlige grunner til å ikke bruke hårsystem i stedet for å gå rundt med alt for høye viker.
 

HårKoden

Meldem
Hårsystemer er så utrolig dyrt og ikke noe som er å anbefale over tid. Det er veldig krevende, for du må ha en rekke dyre spesial sjampoer og du må stelle og styre med det på en helt annen måte enn ditt vanlige hår. Når du skal dra å bytte det hos frisøren tar de ca 7 - 800 kr og dette gjør de hver 5 uke ca. Så må du igjen over tid bytte ut hele hårsystemet og må igjen punge ut med en ny engangssum. Når du har fått håret tilbake og alle ser at du har flott tykt hår blir det jo vanskelig å slutte og du vil bli stuck med et vanvittig dyr hårtapsløsning. For må du brått slutte så blir jo overgangen brutal til det vanlige hårlivet. På 10 år vil det hvert fall koste 500 000. halv mill for hår? Da kan man heller investere i sykt bra HT hos de beste klinikkene i verden og ha hår på hode resten av livet sammen med FIN. Det bli så utrolig mye billigere og mye mye bedre siden du da får ditt eget hår på hodet som du ikke mister og du kan behandle det helt normalt uten å måtte punge ut for dyre frisørtimer og spesial sjampoer. Det er jo en slags tupe og hvor fett er det egentlig??
 

Jens86

Administrator
Det er sikkert mye stress, ja. Tenker på ferier osv. med bading, aktivitet og svetting. Men det er ikke alle som har nok donorhår til HT, og da er hårsystem eneste alternativ pdd.
 

kongenavtys

Meldem
Jeg klarer ikke finne noen faste priser når jeg søker på norske hårsystemer. Det kan godt være at det koster 700-800 kroner hver femte uke, men det gjør det vel om man skal klippe det også? Sånn røfflig hos de dyre frisørene i hvert fall.

Etter å ha lest meg opp på Propeciahelp er jeg ikke villig til å gå "HT + FIN"-veien, dessverre.
 

HårKoden

Meldem
Dessverre har "anti propecia mafian" tatt tak i deg og gjort det de jobber for, få folk til å velge dyre dårlige og bortkastet hårtaps drit som ikke virker eller som koster flesk. Jeg har vært der selv, men priser meg lykkelig over at jeg til slutt tok en HT og startet på FIN det har gjort at jeg har fått livskvaliteten tilbake og depresjonen begynner å forsvinne. Jeg har lest alt om bivirkninger og snakket med mange folk med dårlige erfaringer, men etter å ha dykket enda dypere i det er det mange krefter som styrer folk mot bare negativitet rundt FIN. De seriøse gutta i the bald truth sier at fin er helt klart best og de gutta har gått på det i over 11 år uten problem sammen med mange mange andre.
 
Sist redigert:

kongenavtys

Meldem
Kort spørsmål: tror du at folkene på Propeciahelp ljuger, eller anser du dem for å utgjøre en så minimal del av antall Finasterid-brukere at du mener "det skjer uansett ikke meg"-mentaliteten er gjeldende?
 

HårKoden

Meldem
Kort spørsmål, men trenger langt svar, jeg skal svare på dette litt mer utfyllende når jeg har tid, jeg sier ikke at propeciahelp juger for det er 2 % som opplever bivirkninger og for de så stemmer sikkert mye/ noe av det som står på propeciahelp, alle skjønner at de poster første og beste historie studier osv men en gang hvis det er noe negativt. husk at procar har vært på markedet siden 80 tallet og da gikk alle på 5 mg uten at det var noe negativ skriving om det medikamentet, med en gang det ble propecia og spesifiserte det mot hårtap tok det helt av. Det er også mange leger verden over som undrer seg veldig over hvorfor finansterid har fått så mye negativitet, siden de fleste av legene som til sammen har skrevet ut milioner av resepter ikke har fått tilbake negative omtaler fra sine pasienter, det samme gjelder en studier i Japan hvor bivirkningene er under 1% hvorfor tror noen det kan være pga at de som bor i Japan ikke infisert med propaganda og at det ikke bor så mye hypokondere og nervevrak som i vesten. Husk mange av de som begynner på propecia har fra før skralten psyke og mange er hypokondere.
Media i USA jakter de med dårlige erfaringer og plukker de ikke med gode erfaringer, og siden finansterid er brukt av milioner verden over er det også milioner som opplever bivirkninger men de millionene er mye mye færre en de som ikke opplever. Jeg skal ikke sitte her å prøve å overbevise deg eller noe. Du har tatt dit standpunkt og det skjønner jeg godt at du har gjort for har selv gjort det en gang etter å ha lest alt på propeciahelp.
 
K

Kristoffer

"Da kan man heller investere i sykt bra HT hos de beste klinikkene i verden og ha hår på hode resten av livet sammen med FIN. Det bli så utrolig mye billigere og mye mye bedre siden..."

Hårtransplantasjon er ofte ikke bra nok, mtp. antall donorhår i forhold til dekke. Vil man ha fyldig hår i tillegg rekker det ikke langt i det hele tatt. Venter i så fall til det går an å klone hår for å få ubegrenset donorhår. Regner med du vet det, så jeg ville ikke sagt det er "mye, mye bedre".

Hårdeler er idiotisk dyrt, men en kan få god fylde og naturlig hårfeste. De utvikler seg stadig, og jeg tror ikke det er særlig mye vedlikehold og styr annet enn månedlig service. Prisen som er mest kjip, skal ta en runde for å undersøke mulighetene. Burde være rimeligere og kun fikse viker fremfor hele toppen, men ikke sikkert. Alternativt vet jeg at enkelte tar en tur til England f.eks. for å få et skreddersydd system som de deretter kan bestille via nettet i ettertid og feste selv, evt. hos frisør. Ikke nødvendigvis billig andre steder, men Norge er ekstreme
 
H

Hårdel

Noen som vet hvem som driver med sånn "gjør det selv" ? Som selger det utstyret man trenger?
 
H

Hårdel1

Noen som vet hvem som driver med sånn "gjør det selv" ? Som selger det utstyret man trenger?
Ser at det er en gamme tråd, men har du sjekket ut Hair Direct? De selger ut det utstyret en trenger for å gjøre dette selv hjemme. En er ikke nødt til å hverken møte til konsultasjon eller oppfølgende servicer.
 

Topp