• Velkommen!

  Hårtapsnett er en nettside laget for å spre informasjon om hårtap, hårtransplantasjon og behandlinger av hårtap.

  Still spørsmål i forumet og bruk artiklene våre for å finne svar på det du lurer på om hårtap!

Har startet på Finasteride

Laben10

Nytt Medlem
Hei!
Jeg er en 19 år gammel gutt som har etter 2-3 år plaget med hårtap begynt på finasteride Actavis 5mg. Dette er tredje dag med medisinen og doseringen er 1,25 mg hver dag, 5 dager i uka. Jeg har fortsatt mye og relativt tykt hår, og er der at jeg kan fint leve med det slikt det er nå. Det er vikene som er problemet, men klarer å "dekke" det til med en halvlang lugg. Jeg har funnet ut at jeg tror det beste er å kun holde meg til finasteride nå, for å stoppe hårtapet. Om det skal bli verre og vise seg å ikke virke, kunne jeg tenkt meg Recrea Forte. Jeg har gått på Fin i tre dager nå, og har allerede merket til bivirkning i testiklene. De er ømme, særlig ene siden. Ellers føler jeg hårtapet allerede har stoppet ganske opp. Før fikk jeg mye hår i fingrene, når jeg drog hånda gjennom håret, men nå derimot kun små hår innimellom.

Mine spørsmål er følgende:
Hvilke dosering er best?
Bør jeg tilføye fungoral eller recrea forte allerede?
Vill testiklene bli bra igjen ganske snart? skyldes bivirkningen en overgangsfase til fin? Er det normalt?
Hvordan er det med shedding når det gjelder fin? Er det bra jeg har begynt å miste de små håra? Blir de erstatter med nye sterkere hår?
Når kan man regne å finne ut om dette virker?
Går de normale bivirkningene over etter noen mnd?
 
 • Hei Laben,
  Kommentarer:
  1) Hårtapet stopper ikke etter 3 dager på fiansteride. Det er helt feil. Da er det psykisk,placebo, mindre stress og annet.Du vil ikke merke virkning før det er gått minimum noen måneder. 3-6 normalt, ingen fasit her, men ikke 3 dager.
  2) Ja de 2 første ukene er det normalt at en opplever det du opplever mht testiclene på fin atctavis, det er du ikke alene om. MEN, hvis dette ikke forsvinner om 2 uker så oppsøk lege for prat.

  svar på spm:
  -dose: start dose: 1/2 mg daglig eller 1,25mg mandag onsd fredag.(3 times a week), full virkning da 0,5mg daglig er nok på vedlikehold daglig. men for full effekt så kan noen trenge 1 mg daglig etterhvert. finasteride blokkerer dht. påvirker også testosteron produksjonen for noen mer, for andre mindre reduskjon.
  - Nei, ikke tilføre rec forte da det ødelegger hodebunnen og ikke stopper problemet. lev heller sunt.
  - viss ikke bedre om 2 uker så gå til lege, det er muligens en overgangsfase, det er noe bivirkninger derfor skal en starte lavt om en vurderer å ta medikamenter.
  - shedding kan forekomme, det kan være tegn på ny vekst, det vil du se senere, det er statistikk på dette på nett - google virkning, om du får effekt så får du en reversering og sterkere hår.
  etter 6 måneder til 1 år,
  - bivirning bør være vekke etter 1 mnd, avtakende, grunnen er mindre dht og testo som gir deg en reaksjon.
   

  Laben10

  Nytt Medlem
  man minsker vell sjanser for bivirkninger visst man tar så lite som mulig?
  og hva tenker du om fungoral? (flasser ikke og ikke irritert hodebunn i utgangspunktet)
   
  Minsker sjanse ja, fremdeles noe sannsynlig men betraktelig mindre. Dose under 0,25 mg daglig gir lite til minimal virkning.

  Vi uttaler oss ikke om det middelet da det ikke er noe vi anbefaler. Ingen kommentar for eller imot.
   

  Topp