• Velkommen!

  Hei og velkommen til Hårtapsnett.no - Norges største forum for alle som lider av hårtap. Her diskuteres legemidler, hårtransplantasjoner og andre behandlingsformer.

  Hvis dette er ditt første besøk, anbefaler vi deg å sjekke ut denne siden med anbefalt lesning, der finner du mye nytting.

  Ikke-registrerte brukere har begrensede muligheter, men kan lese og opprette innlegg. Innleggene må godkjennes først. Registrer deg i dag for å få tilgang til lukkede forumgrupper, og for å se bilder i full oppløsning.

  Vi tar personvern på alvor. Du kan være 100% anonym, og når som helst endre/slette dine innlegg.

Kvinne og androgent hårtapPropella

Nytt Medlem
Hei. Kvinne på 28 år her. Jeg begynte å miste håret som 16 åring, den gang antok jeg at det skyldtes spiseforstyrrelser, selv om alt av blodprøver var fine. Etter å bli stadig tynnere på toppen, dro jeg til privat hudlege i aug, og fikk bekreftet det jeg har hatt mistanke om i noen år, at testosteronet har fest i hodebunnen min. Fikk utskrevet Clobex, Elocom og startet på Recrea Forte. Kløen forsvant ganske umiddelbart, og etter en mnds behandling begynte håret å falle av i rause tjafser. Nå funker ikke hentesveiser i ulike varianter lengre, og luer og brede pannebånd er mine daglige følgesvenner. Hårtapet har gitt seg, det er mulig at det er nærmest tilbake til "normalen". Skal på nytt til hudlege i november, spent på om det er håp eller om at det bare er å forberede seg på å finne frem høvvel...
Merker at hodebunnen bli irritert av stort sett alt av produkter, det klør og tetter seg i form av komedoner. Vasker håret hver annen/hver tredje dag, nylig gådd over til Fungoral. Hodebunnen har den siste mnd begynt å flasse, dette har jeg aldri vært plaget av tidligere. Skjønner at to mnd ikke er lenge og at det kan ta lang tid før det skjer noe nevneverdig, hvis det i det hele tatt gjør det. Har hårtap på begge sidene, men ingen av kvinnene er i nærheten så hardt rammet som meg. Spiser vitaminer etter anbefaling fra hudlege, selv om alt av prøver var fine.
Noen andre kvinner som begynte å miste håret allerede i tenårene? Tolker det slik at dess tidligere man rammes, dess hardere rammes man, og å være skalla på toppen som 28åring påvirker psyken kraftig. Noen som vil dele egne erfaringer? Hva har fungert, hvor lang tid tok det før håret vokste ut?
 
 • Tavarepåhåret

  Aktivt Medlem
  Sa hudlegen noe om du har noen hudproblemer i hodebunnen slik som eksem, psoriasis, sopp eller lignende? Recrea forte tørker ut hodebunnen og erfaringsmessig så gjør fungoral det samme. Hva med å prøve kirkland sin skumversjon av minoxidil og gå over på Revita shampo? Shampoen vil hjelpe hodebunnen din og kirkland sin minoxidil vil ikke være så uttørrende. Når det gjelder videre behandling av hårtap for kvinner så kommer det et produkt som heter Trinov. Hvor effektivt det vil være er litt usikkert enda. Tanken bak produktet er å senke DHT lokalt i hodebunnen slik at man unngår bivirkninger. Det er også sagt at det skal øke blodsirkulasjonen slik at det skal erstatte både finasterid og minoxidil. Du kan lese deg litt opp på det og ta ei vurdering. Det er et produkt for både menn og kvinner. Om noen måneder så vil man uansett vite hvor effektivt dette er da brukerne har fått delt sine erfaringer. Det å være 28 år og miste håret er nok tungt å akseptere, men det er også bra at du er såpass ung slik at sjansen er større for at et produkt vil gi en positiv virkning.
   

  Propella

  Nytt Medlem
  Hei Tavarepåhåret og takk for svar:)
  Hudlegen mente det ikke forelå annet enn testosteronparty i hodebunnen. Jeg skal foreslå å forsøke Kirkland og Revita. Er disse reseptbelagt? Hudlegen nevnte noe om et kommende produkt, men det ble mange nye legemidler nevnt, og det ble nok litt for mange til at jeg husker alle. Merket en betydelig bedring i kløen etter hestekur med steroider og kortison, men mistenker at det også førte til det betydelige håravfallet (eller kanskje det var Recrea?) Merker ihvertfall at kløen er økende, men om det skyldes at Recreaen er for sterk eller at hestekuren er over, det er ikke godt å si. Jeg skal lufte Trinov for hudlegen ved neste konsultasjon:)
   

  Tavarepåhåret

  Aktivt Medlem
  Har du hatt kløe i hodebunnen en stund før du merket hårtap også? Det er alltid greit å utelukke hodebunnsproblemer før man begynner på eventuelle medisiner da dette er mye enklere å behandle, men regner med hudlegen din har kontroll på dette. Samt det med blodprøver for å måle testosteron og DHT. Og om du har høyere testosteronnivåer enn normalt, så må legen din også undersøke dette fordi det er en årsak til dette også. Et annet alternativ er at hårsekkene dine er mer sensitive til androgener og at du genetisk har flere mottakere til androgener i hodebunnen. Så rekkefølgen bør være: sjekke at hodebunnen er frisk, sjekke at hormonnivåer er normale og eventuelt finne ut hvorfor de ikke er det. Jeg syns det er litt dårlig av hudlegen din å bare skylde på testosteron og om det var din lege som anbefalte recrea forte? Jeg kan anbefale produkter til deg slik jeg gjorde i første meldingen, men flott om du kan få litt svar på ting fra legen din slik at man vet bedre hva årsaken er og deretter kan bruke riktig(e) produkter. Du trenger iværtfall ikke å fortvile helt enda, for det er en del ting som kan sørge for at dette løser seg. Men da må du ta en runde med hudlegen og kanskje fastlegen din først.
   

  Tavarepåhåret

  Aktivt Medlem
  Du kan uansett vurdere Revita sine produkter. Shampo og balsam. De finnes på eBay. Så kan du lese litt om ingrediensene og hva de gjør for håret og hodebunnen. De lukter en del bedre enn fungoral også. I testene til Shampoen så påstår de at den hjelper for gjenvekst samt diameter pr hårstrå, men det skal nok mer enn en shampo til for å få slike resultater. Så den er først og fremst for de som ikke tåler så godt andre hårprodukter . Jeg snakker av erfaring og har prøvd det meste. Denne Shampoen erstatter fungoral og kan brukes så ofte du vil.
   

  Propella

  Nytt Medlem
  Hei igjen og takk for svar :) Jeg har vel egentlig bestandig hatt kløe i hodebunnen, men har vel vært så vant til det, at jeg ikke har tenkt over det tidligere. Etter at jeg begynte å eksperimentere med hårprodukter i tenårene, ble jeg mer oppmerksom på problemet, da 98% av produktene fører til en hissig og kløende hodebunn med tilstoppninger. Hudlegen mente at kløingen skyldets DHT og fet hodebunn, en dårlig kombinasjon for min del. Det var hudlegen som ba meg starte med Recrea Forte i første omgang. Jeg skal be han sjekke hormonnivåene og ta en ordentlig undersøkelse av hodebunnen. Tusen takk for produkttips, jeg skal forsøke Revita :)
   

  Propella

  Nytt Medlem
  Hei igjen. Da har jeg vært hos fastlegen og bedt om hormonprøver. Måtte krangle litt med han for å få dem, for han mente at dersom testosteronnivået i kroppen min var for høyt, så ville jeg hatt både bart og skjegg. I tillegg mente han at dersom det skulle vise seg at nivået faktisk ER for høyt, så er det kun et preparat mot prostatakreft som senker/blokker testosteronet i kroppen, men for meg som kvinne ville det være kreftfremkallende og helt uaktuelt. Skal ikke være lett dette :)
   

  Tavarepåhåret

  Aktivt Medlem
  Nei dette er ikke lett:) det er uansett greit å få utelukket det med testosteronnivå. Og om det skulle være det, så må man også finne ut hvorfor. Ellers har du også vært hos hudlege. Slik at man kan utelukke at det er noen hudsykdom i hodebunnen? En betennelse eller noe. Hvordan ser hodebunnen din ut nå? Jeg nevnte Trinov sist. Det produktet skal lanseres om noen få uker. Ulempen er at det finnes ikke så masse informasjon om dette da det er få som har fått prøvd det. Også er den ganske dyr. Det har vært snakk om 700kr i måneden. Fordelen (for deg) med dette produktet er at det har vist seg å gi bedre resultater hos kvinner enn menn når det gjelder gjenvekst, diameter på hårstråene og hår i vekstfase. Slik at man kan regne med en klar forbedring i løpet av noen måneder. Testen fra produsent er kun gjennomført i 6 måneder, så kanskje vil resultatene være bedre over et lengre tidsrom.
   

  Propella

  Nytt Medlem
  Hei igjen:)
  Da har jeg fått bekreftet at hormonprøvene er fine. Har fått Spironolactone tabletter, og det ser ikke ut som jeg har bivirkninger av dem. Har byttet til Recrea silikonfri shampo, og peeler hodebunnen 3 ganger i uken med Scalp Peeling i håp om en sunnere hodebunn.
  Er en del plaget med komedoner i hodebunnen, bortsett fra det er hodebunnen "frisk". Klør mindre nå enn tidligere, og har fått en del babyhår i panne/tinning. Det er kjempegøy det, men dessverre er hårtapet lokalisert til krona. Har brukt Recrea i fem mnder nå, så håper at det begynner å gro litt oppå issen etterhvert.
  Har lest at Trinov nå er mulig å få tak i, vil dette være et supplement eller en erstatter for Recrea og Spironolactone?
  Tusen takk for svar, du har bred kunnskap som jeg setter stor pris på at du deler:)
   

  Tavarepåhåret

  Aktivt Medlem
  Spiro vil absolutt gi deg resultater. Det har vært utprøvd til behandling for hårtap gjennom en krem som heter S5. Denne smøres direkte på hodebunnen. Dessverre hadde den en veldig vond lukt, og ingen klarte å fullføre behandlingen så veldig lenge. Som et østrogen så er den vanskeligere for menn å bruke i tablettform grunnet bivirkninger knyttet til østrogen, slik som brystdannelse. For kvinner vil denne hjelpe for hårvekst oppe på hodet, samt at noen vil også få redusert kroppshår. Trinov kan kombineres med andre behandlinger i følge Fidia som produserer den. De har en versjon for kvinner og en for menn. Forskjellen er bare at den for kvinner inneholder mindre s- equol som er et av virkestoffene. Recrea forte shampo er bra da den er siliconfri, men du har litt å gå på her når det gjelder shampo. Da tenker jeg på en som er dokumentert effektiv mot hårtap og behandling av Hodebunnsproblemer om du skulle være plaget med tørr hodebunn eller lignende. Men du er godt igang. Hvordan fungerer dette med scalp peeling? Er dette noe man gjør selv?
   

  Propella

  Nytt Medlem
  Scalp Scruben fungerer som en peeling da den skal virke desiniserende og løse opp døde hudceller. Den er mild mot min sensitive hodebunn og dufter friskt. Massérer den inn i hodebunnen og lar den virke i 15 min. Hvorvidt den virker direkte mot hårtap har jeg mine tvil om, men hodebunnen føles fresh og jeg synes jeg klør mindre og får mindre komedoner. Kan hende det er "smør på flesk" da Recreaen inneholder etanol, men jeg koser meg ihvertfall mens jeg holder på ;) https://skincity.no/no/scalp-scrub-intensive-3

  Bruker også Fungoral 1-2 ganger i uken, og har lest om Revita som du anbefalte. Den står på handlelista ved neste lønning :)
   

  Tavarepåhåret

  Aktivt Medlem
  Det høres bra ut. Skal du prøve Trinov ? En siste ting du kan vurdere er en dermapenn. Den stikker små hull i hodebunnen. Selv bruker jeg en dermaroller, men det blir vanskeligere for deg da du sikkert har litt lengre hår. Tanken bak en dermapenn er å gjøre litt skade på huden slik at huden blir reparert og nye hudceller dannes. Bedre blodtilførsel og mer næring til hodebunnen. Dette gjøres en gang i uken. Det gjør ganske vondt, men det er mange som har fått et godt resultat av dette. Etterhvert kan man gjøre det sjeldnere. En gang annen hver uke eller en gang i måneden.
   

  Propella

  Nytt Medlem
  Takk for alle svar
  Jeg spiser dobbel dose vitaminer etter anbefaling fra hudlege, enda jeg har fine verdier av vitaminer/mineraler. Dermaroller kan være aktuelt hvis ikke jeg ser resultater i løpet av våren, men det sitter langt inne. Trinov ser jeg er kostbart, men det er både parykk og hårsystemer og (ja jeg er kommet dit at jeg vurderer det - både for å beskytte mot sola, andres blikk og min egen kritiske røst) men jeg blir nok å teste alt før jeg "gir opp". Har brukt Revita en måneds tid nå, Spirx i nesten fire måneder og Recrea i 7-8 mnd. Foreløbig er det kun i vikene/tinning jeg ser ny hårvekst, men innbiller meg at det har "normalisert" seg på toppen etter at jeg mistet mye etter oppstarten av Recrea i høst.
  Når det er snakk om androgen alopeci er det vel ikke så mye annet å gjøre enn å forsøke å senke DHT, samt stimulere til gjenvekst, hvis jeg har forstått dette rett. Det er fint med et forum som dette, det hjelper å lufte hodet. Tusen takk til dere alle
   
  F

  Flettelise

  Hei Propella! Hvor mange mg tar du med spiro? Jeg vurderer prp behandling mot mitt hårtap. Noe du har hørt om/ har lyst til å prøve?
  Hilsen flettelise, kvinne med hårtap i 6 år. Mye eldre enn deg, men hårtap føles fælt uansett alder. Hvilke vitaminer tar du?
   

  Nye tråder

  Forumstatistikk

  Tråder
  472
  Innlegg
  5.003
  Medlemmer
  1.625
  Siste medlem
  Fiffi
  Topp