• Velkommen!

    Hårtapsnett er en nettside laget for å spre informasjon om hårtap, hårtransplantasjon og behandlinger av hårtap.

    Still spørsmål i forumet og bruk artiklene våre for å finne svar på det du lurer på om hårtap!

Poseidon eller Masterklinikken anno 2019

Ekorn

Meldem
Har googlet noe og funnet ut at det har vært endel overgang av personell fra Poseidon til Masterklinikken, der Poseidon har skiftet ut noen eiere og leger.

Legene og helsepersonell til begge klinikkene er tilsynelatende av utenlansk opprinnelse feks. Tyrkia eller Hellas. Mange hårtransplantasjoner som i tyskland og i Norge blir for det meste utført av sånne. De har sikkert god trening på det de gjør, men har de gyldig Norsk autorisasjon som leger og sykepleiere?

Jeg er frustrert og vet ikke hva jeg skal velge. Poseidon gir god pris, men Masterklinikken gjør inntrykk av å være best på markedet. Er det noen som har erfaringer fra Poseidon, ikke erfaringer fra år tilbake, men nylige erfaringer etter at noe personal gikk over fra Poseidon til Masterklinikken?
 

Ekorn

Meldem
Masterklinikken definerer det stor behandling når de skal overflytte 1100-1500 hår, mens Poseidon tar kr.30000.- for samme jobben. Hva burde jeg gå for?
 

qwerty

Meldem
Jeg har vært på konsultasjon på Masterklinikken. Jeg har også lest mye. Føler rett og slett at man bør til utlandet hvis man vil ha et godt resultat. Masterklinikken kan sikkert få til et OK resultat, men har lest av flere at det ikke har blitt som de ønsker. Så jeg er meget skeptisk dessverre! :/
 

amiram

Nytt Medlem
Er i samme situasjon jeg også. Aner ikke om jeg skal velge Norge eller om det er best å ta den i utlandet...
 

Ekorn

Meldem
Fikk tilbud hos Poseidon 1100-1500 grafts til kr.30.000, samme jobb som dette forlangte Masteklinikken kr.58.000. Poseidon gir rykte om tynnere resultat, mens Masterklinikken virker mer proff utifra websiden med muligens innreiste rullerende leger fra tyrkia eller kanskje tyrkere som er bosatt i Oslo..vikar eller proff med ekte leger eller ikke. Poseidon bruker visst den samme legen hele tiden, men så var det jo dette med norsk autorisasjon mht. rutiner ved komplikasjoner og bruk av rette medisiner jeg stusser på, selv om de har erfaring og er rutinerte.

Det jeg spontant tenker på for å få et bra resultat i Norge er Masteklinikken, men så tror jeg denne i Berlin ville være enda mer seriøst til omtrent samme pris som Masterklinikken. For den som seriøseste vil gjøre seg god med ungdommelig hårlinje og garantert tetthet på 200 hår per cm2 etter 12mdr hos verdens beste i Vancouver, men til 8 kanadiske dollar per grafts dvs. kr120.000.- pluss reise og hotell for meg og mine små viker, så velger jeg heller Masterklinikken dersom jeg ikke drar til min tante i Berlin nå i høst. Skulle jeg dra til kanada, så drar jeg dit for å bli der for godt. Sånn går mine tanker jeg ønsker å dele til denne tråden.
 

Thomas M. Angellsen

Aktivt Medlem
Hei @Ekorn , @qwerty , @amiram og dere andre! Jeg leser her at det debatteres vedrørende hvilke klinikker som er gode og dårlige.
Først og fremst vil jeg si at jeg representerer den klinikken i Vancouver som @Ekorn her nevner. Det vil si Hasson and Wong. Vi har agenter og Country Managere representert over hele verden. I europa har vi agenter / Country Managere i sør, mellom, UK og nord Europa. Jeg representerer Skandinavia.

Jeg har ikke lyst til å snakke nedsettende om spesifikke navn da det har ingen hensikt.

Det som er viktig å vite når en er på jakt etter best mulig hårtransplantasjon ut i fra et budsjett er følgende:
- 1) Vil det bli naturlig? Vil det se ut som en hårtransplantasjon fra 1 meters avstand eller vil en ikke kunne se det med mindre en vet hva en skal se etter.
- 2) Hvor stort er omfanget? Er det viker, fremre parti, halvparten av toppen, er det hele toppen, Er det snakk om sidehår?
- 3) Hvor mange hår/hårsekker trenger du? Husk at du kan regne antall hår/hårsekker ut i fra antall kvadrat centimeter som trengs å økes i tetthet. Eksempel: Er det snakk om fremre del av hode der det meste er mistet så kan vi si at dette området kan være i størrelsesorden 80-100 kvadratcentimeter.
Hvis du da får 3000 hårsekker der du har et snitt på 2 hår per hårsekk så vil dette gi deg mellom 35-45 hårsekker per kvadratcentimeter. Ofte har du litt hår igjen i området så 10 + 35 hårsekker per kvadratcentimeter vil gi deg en bra tetthe. Da du var tenåring hadde du på det meste mellom 80-120 hårsekker. (Dette tenåringshåret er ekstra tjukkt).

For å oppnå en illusjon av god hårtetthet så trengs det minimum en tetthet på 30 hårsekker per kvadratcentimeter. Du vil normalt ikke se at du har mistet noe hår før du kommer ned i 25-40 hårsekker per kvadratcentimeter. Avhengig av hårkvalitet, tykkelse på hårene, hvor tett de satt i utgangspunktet med mer.
Så selv om en person mister fra et nivå på 100 hårsekker til 40- 60 hårsekker per kvadratcentimeter som veldi mange gjør. 95-99% gjennom livet, så vil du ikke kunne se at de har mistet. En lege/spesialist må i så fall vurdere dette.

- 4) Hva betaler du for? Kvalitet eller et dekke av hår? Er det en sammenheng mellom kvalitet og pris mon tro på verdens beste klinikker? Her kommer noe av det viktigste: VELDIG FÅ klinikker klarer å designe og bygge opp en høy tetthet. Dårlige klinikker klarer sjelden noe mer en 30 hårsekker per cm2, gode klinkker klarer 30-45 h/cm2, meget gode klinikker klarer 45-60 h/ cm2 og de aller beste klarer 60 -100 hårsekker per cm2. Et ytterst knippe klarer 80-100cm2.

- 5) Hvordan er servicen,tilbyr klinikken andre tjenester enn hårtransplantasjon? Da er det stor grunn til å være meget skeptisk.

- 6) Hvordan er tilbakemeldingene fra kundene?Reiser de inn fra hele verden? Hvor går de største kjendisene i verden? For jeg vil jo tro at kun det beste er godt nok for dem, da de blir eksponert for media hele tiden.

Dette er spørsmål som jeg ber hver og en av dere som vurderer hårtransplantasjon og gjøre en grundig research på. Det er 1000vis av klinkker der ute. Og grunnen er enkel. Hårtransplantasjon er noe av det mest lukrative businessen mht mannlige kunder. Det er stor konkurranse men også mange kunder der ute.

Jeg representerer Hasson and Wong fordi jeg kun kan stå for dette ved å hjelpe andre ved å gi dem det beste som er på markedet.
Hvis det tilsa at det fantes noe bedre så vil jeg forlate Hasson and Wong da jeg kan ikke stå inne for å levere løsninger som ikke er i topp klasse.

For spørsmål og gratis vurdering av deg fra Hasson and Wong så kan du enten kontakte:

info@hassonandwong.com

fylle ut gratis konsultasjon her :https://hassonandwong.com/hair-transplant-consultation/

eller du kan kontakte meg direkte på

thomas@hassonandwong.com

så kan vi sette opp en telefonsamtale eventuellt

Ønsker dere en fin dag!

Mvh,

Thomas
 

Ekorn

Meldem
Takk for veldig god info.

Jeg lurer på hva Masterklinikken reelt ligger i snitt på hårstrå per cm2 til legene sine? Skulle ønske de hadde samme hotell management og pasient akkopagnement som Hassong&Wong eller de tyrkiske hårklinikkene. Jeg synes det er noe styr at man selv i all hast skal finne de rette hotellene og passe på persontransport til og fra Masterklinikken eller Poseidon. Dette drar mye ned på motivasjonen til å ta en HT. Var for en stund siden ganske klar til å ta en HT i Oslo, men så gadd jeg ikke pga. usikkerheten med hotellene og alt dette logistiske styret.
 

Thomas M. Angellsen

Aktivt Medlem
Hei @Ekorn , Tallet de ligger på, som jeg tidligere er blitt fortalt er rett rundt 2,5. Jeg ble fortalt 1000 hårsekker tilsvarte 2500 hår.

Jeg vil si basert på kunnskap og erfaring at dette tallet varierer fra person til person og fra klinikk til klinikk. Metode for å hente ut hår. FUE, automatisk, manual punch etc etc, FUT. 2,5 hår per hårsekk er et høyt tall og over gjennomsnittet. Jeg ser ikke mange klinikker så har dette snittet. Vanlig er 1.8 - 2.3.

Du vil ikke ha fullt av dobble og tripple hår i hårlinjen. Da ser det ikke naturlig ut. Hvordan det designes mht single, dobble, tripple og multiple hårsekker, retning/vinkel på håret, utstyr som brukes er viktig for å få bra resultat. Hvor stor tetthet får du? Dette er svært viktig for at en hårtransplantasjon skal føles og ses vellykket ut.
Som tidligere skrevet over i dette innlegget så er det viktig at du finner en klinikk som kan tilfredstille de overnevnte punktene.

Et punkt til - 7) Behersker klinikken både FUE og FUT eller bare den ene teknikken? Med FUE så har gjennomsnittet en donorkapasitet på ca 8000 hårsekker. Kombinert så kan tallet komme opp i 12-15 000 hårsekker.

Råder deg til å gjøre grundig research :) Og velg klinikken basert på kontinuitet, kvalitet, resultater og omdømme fra den vanlige mannen i gata.

Du er velkommen til å kontakte Hasson and Wong om du vil. Administrasjonen ordner hotell for deg.

Ønsker deg lykke til @Ekorn
 

Thomas M. Angellsen

Aktivt Medlem
@Ekorn Jeg vil legge til noe info her.

Mht de nevnte 8000 hårsekkene over så er gjennomsnittet av hva en kan hente ut vha FUE 8000 x 2,2 hår per hårsekk tilsvarer 17 600 hår.

Ved bruk av kun FUT så er tallet noe over 10000 hårsekker ved gjennomsnittlig elastitet og normaltbra donorhår noe som tilsvarer rundt en 20 000 + hår.

Ved kombinasjon av FUE og FUT er tallet 12 til 15000 hårsekker ganget med ca 2 tilsvarer ca 24 000 - 30 000 hår. (ca 2 da antallet vil variere og være nedadgående ved flere inngrep for gjennomsnittspersonen. Ved flytting av så mye hår snakker vi om enorme mega sessions og det er ikke mulig å flytte så mye på en operasjon.

Det største som er gjort med suksess er ca 8200 hårsekker, tilsvarende ca 16 -17000 hår.

Viktig at dere som gjør research får vite om det er hår eller hårsekker dere betaler for, mengden per operasjon, prisen og hvilken tetthet de kan garantere. Her er det SVÆRT VIKTIG å holde tungen rett i munnen fordi det er mange klinikker som "jukser" her. De snakker om hår eller hårsekker. De snakker sjelden om den totale tettheten, naturligheten. De sier ofte: "Det blir bra" "Det blir naturlig" "Det blir som før" eller "Det blir nesten som før"

Vær skeptisk og gjør reseach.

Som en ingeniør, analytiker, kirurg, eletriker, rørlegger, advokat så er det en enorm forskjell på hvor flinke disse er. Hvem som leverer kvalitet og konsistente resultater på meget høyt nivå.

Jeg vil tro at de fleste her inne har vært ute for seriøse (kvalitet,service, resultat) og useriøse (lite kvalitet, dårlig service og dårlig resultat) på områder som vedgår deres hverdag. Husk dette og ha det alltid i mente når du tar et valg om Ja eller Nei til en hårtransplantasjonsklinikk!
 
Sist redigert:

Ekorn

Meldem
Noen som vet om Masterklinikken er medlem av ISHRS?

Ser forresten på ISHRS siden om at det finnes en sertifisert HT lege i Rosenborggata i Oslo.
 
Sist redigert:

Seastar

Meldem
Hvorfor i all verden betale en masse penger til en norsk klinikk når legene de henter inn fra utlandet kan besøkes direkte i det landet de kommer fra til en langt lavere pris? Legen som driver denne klinikken er en av verdens fremste: https://www.dhthairclinic.com/ og det koster heller ikke skjorta som i Norge. Dessuten kan han foreta ca 3000 grafts i en session hvis forholdene ligger til rette for det. Prisen pr graft reduseres ved større antall grafts.
 

Thomas M. Angellsen

Aktivt Medlem
Vi har en kommertar til det som som er skrevet over. Dette er basert på erfaring og jeg har kommentert dette lenger oppe i tråden her.

Ta IKKE å foreta en hårtransplantasjon basert utelukkende på pris. Jeg har skrevet hva dere skal se etter.

Erfaring fra Hasson and Wong:

"When patients make a hair transplant decision solely based on price, they often regret that decision as they find out the hard way that all clinics are not created equal. If they’ve put their faith in the wrong clinic, not only will they not achieve their hair restoration goals and receive what they had hoped for, in some cases the damage done will cost more to repair than the original cost would have been to go to a top clinic. In some cases the damage is too great to reverse. With many things in life, you get what you pay for and a hair transplant can be no different. While there are some exceptions, shopping for a cosmetic procedure based on price alone can be a dangerous proposition. Why take a chance on something this important? Do your research and make sure the clinic you choose delivers consistently impressive results and is recognized in the industry as a cut above. There are few if any talented hair restoration surgeons that are unknown. If their work is above average, they will be recognized. When it comes to the average or below average clinic, be leery of their claims. Of course they want your business and some will go to great lengths to convince you. Don’t be fooled into believing they can deliver what the top clinics can deliver. If a clinic tells you something can’t be done or it is risky, such as performing a procedure of 5,000 grafts or more as we have for over a decade, it may mean they do not have the skill or personal to perform such procedures. Most every repair patient we have performed a procedure on who previously had a substandard result from another clinic would tell you they did not do their due diligence before choosing the clinic who perform their first transplant surgery. After a disappointing result, they then did the necessary research to find the right surgeon. They all wished they had done that extensive research in the first place. If you’re uncertain about your decision, you can take the risk out of the equation and give yourself the best chance for success by choosing Hasson and Wong. If it comes down to price, better to save a little more and do it right than regret a price only influenced decision."
 

Ekorn

Meldem
Jeg er ikke helt sikker om Masterklinikken importerer leger. Dette er noe jeg har fått meg meg hos de som mener jeg burde bruke Poseidon. Dersom Masterklinikken tar inn leger, så regner jeg med at de er gått gjennom et kvalitetsfilter. Tar man selv initiativ å oppsøke billige behandlinger i utlandet, så har man ingen garantier for at man får HT av noe som akkurat er kommet ut av en jungel og fått opplæring til dette. Erstatningskrav etter feilbehandlinger i utlandet blir vel en vits å søke.
 

Ekorn

Meldem
En liten oppdatering.

Det finnes ingen formelle lege autorisasjoner for hårtransplantasjoner, men de som utfører HT får generell utdanning i helse og kurs innenfor medisin. Noen av dem kan være ekte leger i dermatologi eller lignende felt. Uansett vil jeg si at dersom det gjelder utenlandske leger feks. tyrkere, så er de svært trente og dyktige på det de gjør forutsatt at de er gått gjennom et kvalitetsfilter. Å utføre HT session er en svært krevende jobb som veldig få andre leger har tålmodighet til å gjøre. Om Masterklinikken virker noe dyr i forhold til Poseidon, så ville jeg velge Masterklinikken. Der har de tverrfaglig medisinsk miljø, samtidig er det hele i samme bygget til en legestasjon, noe som får meg til å føle meg enda mer sikker. Graft tettheten hos Masterklinikken i cm2 er normal utifra konferering med annen anerkjent HT lege i England.
 

Seastar

Meldem
Hvorfor Norge? Hvorfor betale dobbel pris for middelmådig behandling? Selve inngrepet er ikke stort verre enn å gå til tannlegen. De beste klinikkene finnes i utlandet. 1500 grafts er ikke særlig mye. 3-3500 grafts er mer normalt hvis man har et bra donorområde. Har selv fått utført 4 strip sesjoner hver på ca 3-3500 grafts, dvs totalt 12-14000 grafts og har i dag en hårlinje som tilsvarer den jeg hadde i tenårene. Jeg betalte vel for alt sammen ca det samme som man i Norge i dag forlanger for 3-3500 grafts. Man skal være obs på at hvis man velger strip (FUT), særlig flere ganger, så kan man få et ufrivillg panneløft som bonus, alt etter som man ser det.
 
Sist redigert:

Topp