• Velkommen!

    Hårtapsnett er en nettside laget for å spre informasjon om hårtap, hårtransplantasjon og behandlinger av hårtap.

    Still spørsmål i forumet og bruk artiklene våre for å finne svar på det du lurer på om hårtap!

Ung gutt som sliter med å takle hårtapet

Viker22

Nytt Medlem
Interessant Thomas. Mottok 30 stk 5mg finasteride i dag, med utløpsdato 11/22 som selger lovet. Så at @George7 delte de i 4(?). Er det noe spesiell grunn til det? Får du bedre effekt eller er det så enkelt at det er enklere å dele i 4 enn 5? Tar du 1.25mg hver eneste dag?
 

tapet2019

Nytt Medlem
Ja 1.25 om dagen er standard dosering. Men hvis jeg var deg, så hadde jeg absolutt rådført meg med en lege. Vet de har en del flinke hudleger hos volvat. Jeg fikk resept på fin etter 10 minutter. Ja det koster litt men er greit å få målt litt verdier i kroppen samtidig.
Lykke til, krysser fingrene for deg
 

Jens86

Administrator
Kjipt å høre at du er deprimert osv. Men for å komme med noen gode nyheter, så har du en fin hodefasong og jeg synes ikke hårtap hos personer med blondt hår er like fremtrendende som de med mørkt hår.

Prøv de 3 store og se om det har noen effekt. Hvis ikke er det, som vennene dine sier, bare å komme seg på gymmet. Som Thomas sier, så må du få opp selvtilliten din! :)
 

Viker22

Nytt Medlem
Takk for hyggelige ord, Jens!
Går litt i bølgedaler som jeg har skrevet litt lenger opp. Når man er litt nedfor er det fort gjort å se alle sine feil, og da får ofte toppen av hodet gjennomgå!

Har kjøpt finasteride, men har vært hos lege og blitt enig om å rådføre meg meg spesialist før jeg starter.
Fått henvisning.
Har også sagt at dette er noe jeg egentlig kommer til å prøve uansett, men skal uansett rådføre meg for sikkerhets skyld og kanskje få en resept.

Kirkland minoxidil 5% har jeg også kjøpt. Tenkte å prøve den på ansiktshåret som et lite eksperiment.

Nå mangler egentlig bare grønt lys fra legen for finasteride og så sjampoen som Georg anbefalte litt lenger opp, så kjører vi prosjekt; «redd det som reddes kan»

mvh :)
 

Jens86

Administrator
Nice @Viker22 !

Kan du kanskje lage en egen logg angående skjegg og minoksidil? Jeg har vurdert dette selv og vet at en del har tenkt på det, men det er ingen her som har laget en tråd om det, så det hadde vært interessant :)
 

Viker22

Nytt Medlem
Det var egentlig planen! En månedlig oppdatering er kanskje passe ?

Har lest at en av bivirkningene til minoxidil på skjegget er at man kan miste hår andre steder(?). Så er litt redd for at Prosjekt skjegg kan slå negativt ut for prosjekt hår...har du noe kunnskap eller formening om dette ?
 

IsakJ

Nytt Medlem
Hei. Hadde samme problem hvor jeg hadde høyt hårfeste og måne som 23 åring. Ønsket å ta hårtransplantasjon i Norge, men 60-70k for en 23årig var for dyrt for meg som var student. Etter tips fra min frisør som hadde tips om en klinikk med den nyeste teknologien og det kostet 25k for alt, da snakker vi opphold,fly, transport og behandling. Jeg likte behandlingen og servicen så mye at jeg åpnet hairme.no for å hjelpe andre i samme situasjon som meg. Kontakt meg gjerne hvis du vil ringe for tips og for å se før og etter bilder av meg. Kontakt meg gjennom hairme.no så kan vi prate for jeg føler vi har gått gjennom mye av det samme :)
Vh Isak
 

Viker22

Nytt Medlem
Hei!

Hvis du leser litt lenger opp, så mener @Thomas M. Angellsen at jeg ikke har nok hår i donorområdet til å gjennomføre en eventuell transplantasjon og må i det minste prøve å stabilisere hårtapet før det i det hele tatt kan vurderes.

En prat kan vi sikkert få til en dag uansett. Skal sjekke ut siden din. Takk for respons ! Mvh
 

IsakJ

Nytt Medlem
Hei!

Hvis du leser litt lenger opp, så mener @Thomas M. Angellsen at jeg ikke har nok hår i donorområdet til å gjennomføre en eventuell transplantasjon og må i det minste prøve å stabilisere hårtapet før det i det hele tatt kan vurderes.

En prat kan vi sikkert få til en dag uansett. Skal sjekke ut siden din. Takk for respons ! Mvh
Ja ser det nå. Godt poeng! Tlfnr står i bunn på nettsiden så du må gjerne ringe da jeg var i din situasjon for et år siden.
Vh Isak
 

Viker22

Nytt Medlem
Liten oppdatering.

Var hos hudlegen for 2 uker siden og fikk utskrevet finasteride. Skal gi det et forsøk. Hvis jeg ikke merker noen bivirkninger, så tenker jeg å prøve et års tid og se om det gir resultater. Hvis jeg skulle oppdage noen bivirkninger, så driter jeg i det.

Har også prøvd minoxidil på ansiktet i 2 uker nå...
Tror definitivt det kan gi god effekt, MEN det har nesten ødelagt huden min på bare 2 uker...
Brukte 2 ganger om dagen første uka, men huden ble såpass irritert at jeg bestemte meg for å bare påføre en gang på kvelden før jeg la meg. Huden fortsatt ekstremt irritert. Også har jeg hatt mye hodepine og merker det er tungt å stå opp om morgenen. Sterke saker dette her.
Kunne aldri tenke meg å holde på sånn i MINST 6 mnd, og opp til 2 år som jeg ser/leser at folk gjør...Rett og slett ikke verdt det.(for meg)

Får nesten gråaktig hud med røde felt rundt munnen og nedover halsen. Også har jeg begynt å flasse i ansiktet. Merker også at jeg har blitt grå-lilla rundt øynene.
Jeg vil mye heller ha dårlig ansiktshår enn dårlig hud.

Skal oppdatere om finasteride gir noen resultater, men jeg prøver så godt jeg kan å falle til ro med at hår ikke er for meg. Jeg vil ikke at håret/håravfallet mitt skal definere meg som person og diktere hverdagen og psyken min. Det er ikke lett i det hele tatt, men jeg tror jeg kan klare det. Eller, jeg VET jeg kan klare det, jeg må bare ta tiden til bruk. Det er en tilvenningsfase. Får ta det som en mulighet til å forbedre meg på andre felter.

Hadde anbefalt alle der ute som sliter med hårtap å i hvertfall prøve å barbere bort alt. Kanskje man får seg en overraskelse og det ikke ser så ille ut som man trodde. I verste fall kan man gro det tilbake.

Det kan være veldig befriende å vite at om man blir sliten av å tenke på håret sitt konstant og av å bruke masse penger på å prøve å beholde det, så har man et alternativ om man skulle gå lei.

hårtap er noe dritt. Spesielt i ung alder. Da føler man seg veldig alene om det...men vi er åpenbart ikke alene om det.
Er en liten stille epidemi, som ikke snakkes om, men som tærer på psyken til ekstremt mange menn. Vi får huske på at det er mye mer til oss enn bare håret :)

Tusen takk for all responsen i tråden og hold dere trygge nå i corona tider.

mvh
 

Jens86

Administrator
Takk for update @Viker22 !

Dette med irritert hud var synd å høre om. Jeg får mye annonser for Copenhagen Grooming Kit for skjegg. Har ikke testet det selv, men det kan jo hende det funker. Selv om jeg alltid er skeptisk til sånne "kunde reviews" som de har på siden sin.
 

Viker22

Nytt Medlem
Har også sett copenhagen grooming kit annonsene. Har du lest deg opp på det ? Innhold osv? Jeg regna egentlig med at det bare var et produkt som inneholdt minoxidil, men har ikke gjort noe research. Skal sies at jeg har brukt Kirkland liquid også. Kan tenke meg at foamen er mindre skadelig for huden. Jeg tror uansett ikke jeg er klar for å kjøre 2 ganger om dagen i et års tid +/-. Er rett og slett et for stort tiltak for meg !:)
 

Jens86

Administrator
Skjønner.

Nei, jeg har ikke lest så mye om det. Det inneholder ikke minoksidil; The Activator Serum contains the active ingredient, Capilia Longa, which has been scientifically proven to increase hair growth.

Har litt lyst til å teste selv, bare for gøy. Tviler på at det gir de helt store resultatene.
 

Jens86

Administrator
Litt @Viker22 , men ikke nok til at jeg føler at jeg kan ha skjegg. Det å ha skjegg gir jo ansiktet litt karakter hvis man skinner seg, så om jeg noen gang blir nødt til det, vil jeg helst ha litt ordentlig skjeggvekst :)
 

Topp