BehandlingHårtap

Pris på hårtransplantasjon – hvor mye koster det?

Mange som vurdrer en hårtransplantasjon lurer naturlig nok på hvilken pris et slikt inngrep liker på. I dette innlegget skal vi prøve å svare på det mange spør seg: Hvor mye koster en hårtransplantsasjon?

Prisene på en hårtransplantasjon vil selvfølgelig variere veldig, ut i fra hvilken metode som benyttes, hvor mange grafts som skal transplanteres og hvilken klinikk/hvilket land man utfører hårtransplantasjonen i.

Vi skal derfor komme med et par eksempler her, på priser på hårtransplantasjon både i Norge og priser i utlandet.

Pris på hårtransplantasjon i Norge

Et fåtall av klinikkene i Norge oppgir hva prisen på en hårtransplantasjon hos dem er. Vi har derfor sendt ut en epost til alle klinikkene i Norge og forhørt oss om en pris på en hårtransplantasjon med 2000 grafts.

Her har vi sammenliknet alle prisene vi har fått oppgitt. Prisene er prisoverslag på en transplantasjon for 2000 grafts. Merk at det ikke er noen fast pris på hårtransplantasjon, og at prisene varierer fra pasient til pasient. Du finner e-posten vi sendte ut og alle svarene vi fikk under.

Slik lød e-posten vi sendte ut:

Hei!

Jeg er en 29 år gammel mann som lider av hårtap i vikene og litt i kronen. Jeg ønsker en hårtransplantasjon, og etter å ha lest meg opp på temaet har jeg funnet ut at jeg trenger ca. 2000 grafts. Håret mitt ser nå likt ut som det har gjort de siste 5 årene. Min 4 år eldre bror og min far har akkurat samme hårtapsmønster som meg, så jeg er ganske sikker på at det ikke vil forverres.

Jeg har funnet lite informasjon om priser dere opererer med, og ser dere ønsker at pasientene skal komme på konsultasjon, men ettersom jeg bor et stykke fra dere, og har en krevende jobb, blir dette vanskelig. Det jeg lurer på er om dere kan gi meg et grovt prisoverslag på 2000 grafts til vikene og litt på kronen? Jeg vet at det kanskje ikke er lett å svare på via e-post, men det hadde gjort det lettere for meg å ta turen inn til dere om jeg visste sånn ca. hva jeg må forvente å betale. Jeg skjønner også at det kan godt hende jeg trenger flere/færre grafts.

Håper å høre fra dere!

Mvh
Martin

Under følger svarene vi fikk, samt prisene på hårtransplantasjon som vi finner på nettsidene til klinikkene.

Poseidon Klinikken

På Poseidon Klinikken side hjemmesider skriver de følgende om pris på hårtransplantasjon;

«Pris på en Hårtransplantasjon bestemmes av størrelsen på selve behandlingen, noe som fastsettes først under en kostnadsfri konsultasjon hos oss. Våre priser starter fra 22.000,-.»

På e-posten jeg sendte, fikk jeg følgende svar:

«(…) 2000 grafts er ca 4600 hår ,ut fra du sier så er det mye hår (…) Ca 80 000 kr (…)».

Masterklinikken

Masterklinikken oppgir i likhet med Poseidon Klinikken priser på hårtransplantasjon på sine nettsider. De operer med priser fra kr 15 000 til kr 63 000;

«Hårtransplantasjon – Stor behandling – Fra kr 35–63.000,-
Hårtransplantasjon – Liten behandling – Fra kr 15–30.000,-
«

Klinikk Haugesund

Fra Klinikk Haugesund, fikk vi følgende svar på e-posten:

(…) Du sier at du tror du trenger ca 2000 grat som vil si 6000 hår. Prisen pr graft er kr 50,- I tilegg kommer det ett tillegg på operasjon kr 6000,-

Om du trenger 2000 graft vil det koste 106.000,-kr. I juli mnd har vi 30 % rabatt så om du har annledning til å ta inngrepet mellom 8-10 juli vil jo prisen bli totalt 76.000,-. (…) Vi har samme pris for fue og strip. (…)

Christiania Park Hårklinikk

Fra Christiana Park Hårklinikk fikk vi følgende svar da vi spurte om pris på en hårtransplantasjon på 2 000 grafts:

(…) 2000 hårrøtter koster ca 20tusen kroner. (…) Det er strip fue koster dobbelt (…)

Priserfaringer fra forumet vårt

En ting som er vanskelig å vite, er om man faktisk får det man betaler for når man gjennomfører en hårtransplantasjon.

Priseksempel på hårtransplantasjon hos Masterklinikken

Brukeren Ekorn her på forumet, er et eksempel på det. Han har gjennomført en hårtransplantasjon hos Masterklinikken i Norge for å fylle igjen litt i vikene.

Han fikk skriftlig bekreftelse fra legen om at de hadde transplantert rett under 900 grafts. Dette betalte han 58 000 kr for. Med andre ord rundt 65 kr per graft.

Men, når Ekorn selv undersøker vikene sine, hevder han å telle rundt 250 – 300 grafts. Da blir prisen per graft rett i underkant av 200 kroner!

Ekorn hadde fra før av veldig tykt hår!

Som du sikkert skjønner er det vanskelig å vite helt sikkert hvilken pris man betaler, da det å telle opp antall transplanterte grafts etter en hårtransplantasjon praktisk talt er umulig.

I ettertid sier Ekorn at han heller ville tatt en hårtransplantasjon i utlandet dersom han hadde vært klar over dette. Du kan lese tråden og innleggene hans her.

Priseksempel på hårtransplantasjon hos Poseidon Klinikken

Brukeren Arne Bjarne Arnøe har laget en lang tråd her hvor han forteller om sine erfaringer med Poseidon klinikken.

Arne Bjarne Arnøe rett etter sin hårtransplantasjon.

Han betalte 40 000 kroner for 1 000 grafts i 2013. Med andre ord en pris på 40 kroner per graft. Dette matcher også eposten jeg sendte dem og spurte hvilken pris de tar for en hårtransplantasjon.

Oppsummering – dette koster en hårtransplantasjon

Selv om det vil være individuelt for hver og en som oppsøker en klinikk, skal jeg prøve å oppsummere. Prisene vi har fått oppgitt på hårtransplantasjoner, ser altså slik ut:

Poseidon Klinikken

  • FUE: 80 000,-

Masterklinikken

  • FUE: fra 15 000,- til 63 000,-

Klinikk Haugesund

  • FUE: 106 000,-
  • Strip: 106 000,-

Christiania Park Hårklinikk

  • FUE: 40 000,-
  • Strip: 20 000,-

Pris på hårtransplantasjon i utlandet

De fleste kosmetiske inngrep er billigere i land som for eksempel Tyrkia.

Det er umulig å si hva en hårtransplantasjon i utlandet vil koste, ettersom prisene naturligvis varierer veldig fra land til land og klinikk til klinikk. Men vi kan ta noen eksempler fra forumet vårt, og se hva de har betalt.

Priseksempel Dr. Erdogan, Tyrkia

Pettter88 gjorde god research før valget falt på dr. Erdogan. Han leste rundt på forskjellige diskusjonsforum og så etter resultater, pris og legers erfaringer før han til slutt bestemte seg. Pettter88 og Erdogan ble enige om totalt 4000 grafts! Dette er gjør hårtransplantasjonen til en relativt stor operasjon, da en gjennomsnittelig hårtransplantasjon består av 2000 grafts.

Så til prisen. Per graft er prisen hos Erdogan 2,5 euro, ca 20 kroner. Så for 4000 grafts blir dette 80 000 kroner. Diverse andre utgifter som transport, og fly kom på totalt ca 7 000 kroner (Norwegian flyr direkte!). Dette betyr at totalsummen kom på ca. 87 000. Hvis vi skal regne om dette til per graft så blir det 87000/4000 = 21,75 kroner!

Pettter88 pre-op
Pettter88 rett før sin hårtransplantasjon.

Lenger opp på denne siden finner du priser fra Poseidon klinikken, Mercur klinikken, Klinikk Haugesund og Christiania Hårklinikk – og 4000 grafts hadde hos den billigste av disse kostet 39 kroner per graft (Mercur klinikken). 39 kroner per graft tilsvarer en totalpris på 156 000 norske kroner! En forskjell på 69 000 kroner, og da er ikke reiseutgifter til klinikken i Norge inkludert.

Den største tankevekkeren her er at man faktisk kan ta 2 hårtransplantasjoner i utlandet, hos en anerkjent lege, for prisen av 1 hårtransplantasjon på en (middelmådig klinikk) i Norge.

Du kan lese hele Pettter88s tråd her.

Priseksempel Cosmedica, Tyrkia

Oddnodd gjennomførte i september 2019 en hårtransplantasjon hos Dr. Acar på Cosmedica i Tyrkia, hvor prisen ble 3 800 euro for selve hårtransplantasjonen.

Hårtransplantasjonen bestod av 4600 grafts (!) hvor 4000 var hentet fra donorområdet og 600 fra skjegget. Prisen per graft ble på denne hårtransplantasjonen derfor veldig lav.

Resultatet ser veldig bra ut:

Du kan lese hele Oddnodds tråd her.

Priseksempel Dr. Ekran Demirsoy (Armamed Clinic), Tyrkia

Brukeren Ismo er 46 år gammel og dro i 2019 til Dr Erkan Demisroy som har vært medlem av ISHRS siden 2003.

Der gjennomførte han en hårtransplantasjon på 2914 grafts den 25. oktober.

Prisen på denne hårtransplantasjonen var 1.25 euro per graft. Det vil si totalt 3 642 euro. Av disse måtte 500 euro betales som depositum.

Ismo selv er veldig fornøyd med resultatet.

Du kan lese hele Ismos tråd her.

Priseksempel Dr. Turgul Maral, Tyrkia

Brukeren Bård her på forumet dro til Tyrkia for å fylle på vikene med 2000 grafts.

Han endte opp hos Dr. Turgul Maral, og betalte kun 1 900 euro for både selve hårtransplantasjonen, hotell, medisiner, kjøring osv. Prisen per graft på denne hårtransplantasjonen var med andre ord på 0.95 euro!

Du kan lese hele Bårds tråd her.

Hva har du lært i denne artikkelen?

  • Prisen på hårtransplantasjon variere veldig fra klinikk til klinikk og pasient til pasient
  • Det er vanskelig å si eksakt hva prisen på en hårtransplantasjon er hos de forskjellige klinikkene – du må selv oppsøke dem og gjennomføre en konsultasjon
  • Prisen per graft er betydelig lavere i utlandet enn i Norge

Har du gjennomført en hårtransplantasjon? Legg igjen en kommentar under!


T

tine clodet norho

Trenger hode hår fra en anna person som gjør at jeg da kan få nytt hode hår
Skal bruke det nye hode håret det samme bare på vagina og under-armene.
Hvilken klinikk som gjør dette i norge hilsen tine norho