Nyheter

Slik bør du frisere skjegget og håret ditt for å være best rustet mot coronaviruset

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) er en amerikansk etat som har ansvar for beskyttelse av folkehelsa, med særlig fokus på smitsomme sykdommer som corona/covid-19 viruset. Nå har de kommet med retningslinjer for hvordan skjegget ditt bør friseres.

Kilde: CDC

Menn bør fjerne smultringen sin hvis de planlegger å bruke en respirator i følge CDC. Grafikken ovenfor viser hvilke skjegg-frisyrer som kan ødelegge for bruken av respirator, et hjelpemiddel som potensielt kan redde liv.

Dersom du har en Zorro-bart trenger du ikke å gjøre noe, men andre frisyrer kan føre til at en respirator ikke klarer å ligge tett over pasientens munn.

Selv om et glattbarbert ansikt er anbefalt, er ikke «3-dagers» trygt i følge CDC.

Hva med hodet?

CDC har ikke kommet med noen føringer til hva slags frisyre du bør ha på hodet, men i Kina må syklepleiere flere steder barbere hodet.

Sykepleieren Zhang Wendan sier til The New York Times at hun ble nødt til å barbere seg på hodet av hygeniske årsaker, da hun jobbet på et sykehus i Hubei-provinsen.

Kinesiske medier har også sagt at kvinner som jobber i helsevesenet og barberer seg på hodet er «the most beautiful warriors«.

Så kanskje vi som begynner å bli tynne på toppen ikke skal klage, finne frem barberhøvelen og trøste oss med at vi minsker smitterisikoen?