Nyheter

Til topps uten hår på toppen

Hårtap og manglende manke er ikke noe som kjendiser kan velge å unngå. Verdens største personligheter er like utsatt for å bli «tynn i toppen» som alle oss andre, men det hindrer dem naturligvis ikke i å nå toppen.

Paven, skuespillere som «The Rock» og Samuel L. Jackson samt enorme idrettsprofiler som Michael Jordan er alle enere innenfor hvert sitt område. Et annet likhetstrekk dem i mellom, er mangelen av hår på hodet. Og slik har mange det. Noen velger det selv, mens andre gir hodebunnen uhindret oksygentilgang som et resultat av uønsket hårtap.

Innenfor fotballen har det i alle år florert av fotballspillere helt eller delvis uten hår, og flere av dem har også vært blant de aller, aller beste i verden til å sparke ball. Nå er det viktig for oss å understreke at vi ikke hentyder til at manglende hårvekst verken gjør deg til en bedre eller dårligere fotballspiller, eller yrkesutøver for øvrig, men vi er likevel sikre på at noen av verdens største personligheter kan være en inspirasjon for mange som sliter med uønsket hårtap.

Nedenfor kan du lese om noen av de beste hårløse fotballspillerne i løpet av de seneste sesongene.

Wayne Rooney

Det er umulig å komme utenom briten. Fotballinteresserte husker helt sikkert da Rooney slo igjennom for Everton omkring årtusenskiftet. Den gang hadde Rooney hår på hodet, selv om det ikke var verdens mest imponerende manke. Etterhvert som karrieren utviklet seg, og Rooney ble en av verdens beste fotballspillere i Manchester United, begynte også manken å tynnes ut.

På starten av 2010-tallet valgte Rooney å gjøre noe med sitt uønskede hårtap og gjennomgikk flere hårtransplantasjoner. I de seneste årene har vi derfor sett Rooney med en noe fyldigere, om enn kortklipt, manke.

Det er mange som mener at Wayne Rooney ikke har fått den oppmerksomheten og anerkjennelsen han fortjener. I Manchester United var han enestående og en stor del av grunnen til at United alltid var å regne med blant Premier League-favorittene. I dag, og slik har det vært i de seneste sesongene, anses ikke Ole Gunnar Solskjær og Manchester United for å være en seriøs tittelutfordrer lenger, og faktisk får du hele 2,75 i odds på at de røde djevlene sikrer seg en plassering blant de fire beste. United ligger i skrivende stund på femteplass i Premier League.

LES OGSÅ:  RiverTown omtalt i ny studie om grå hår

Wayne Rooney er i dag spillende trener i Derby, men mange av oss husker stadig et av hans villeste mål i karrieren.

Zinedine Zidane

Den franske magikeren, i dag manager i Real Madrid, er utvilsomt en av fotballhistoriens aller beste spillere. Også Zidane slo igjennom med hår på hodet, men det gikk ikke lang tid før franskmannen ble kortere og kortere i håret.

Etter et par sesonger på internasjonalt nivå hadde Zidane stilt klipperen til bare et par millimeter. Det gikk heller ikke lang tid før Zidane valgte å anlegge den mer glattbarberte issen, som de aller fleste av oss husker ham for i dag, og det var en hårløs Zidane som i de siste mange årene av sin karriere dominerte europeiske fotballarenaer.

Også Marco Materazzi husker med garanti Zidanes blanke isse fra VM-finalen i 2006.

Temuri Ketsbaia

Georgianske Temuri Ketsbaia er ikke med i denne kåringen fordi han var blant verdens beste fotballspillere. Hovedårsaken er at Ketsbaia, som var en del av det underholdende Newcastle-laget på 1990-tallet, var et festfyrverkeri å følge med på, både på godt og vondt.

Ketsbaia er i dag manager for kypriotiske Anorthosis Famagusta.