BehandlingHårtapNyheter

Histogen fusjonerer med Conatus Pharmaceuticals

Histogen blir omsider et børsnotert selskap i 2020, etter siste fusjonsavtale.

Den 28. januar 2020 ga Histogen og Conatus Pharmaceuticals ut en pressemelding som kunngjorde en endelig fusjonsavtale mellom de to selskapene. I likhet med Histogen er Conatus Pharmaceuticals et bioteknologisk selskap med base i San Diego, CA. Conatus har vært børsnotert på Nasdaq siden 2013 og nådde på et tidspunkt en aksjekurs på 14,25 dollar per aksje. Gjennom denne nye avtalen vil Histogen fusjonere med et heleid datterselskap av Conatus. Det nye selskapet vil beholde navnet Histogen.

Til nå har Conatus Pharmaceuticals blitt handlet på Nasdaq under tickeren ‘CNAT’. Det forventes å være en ny ticker for det nye fusjonerte Histogen-selskapet. Den komplette transaksjonen forventes å være fullført innen 2. kvartal 2020.

Histogen Inc. ble startet i 2007, og er et selskap som fokuserer på regenerativ medisin. Histogen holder til i San Diego i California, og ble grunnlagt av Dr. Gail Naughton, som er en høyt respektert forsker innenfor regenerativ medisin. Teknologiene utviklet av Histogen er patentert i blant annet USA.

Fusjonen er en gunstig utvikling for begge selskaper. Tidligere inkluderte Conatus Pharmaceuticals portefølje en proteasehemmer/proteaseinhibitor kalt emricasan, som var rettet mot leversykdommer og en forbindelse kalt CTS-2090 som er ment å behandle kroniske inflammatoriske sykdommer.

Imidlertid klarte ikke emricasan å oppfylle det primære målet i fase 2 i en klinisk studie. Dette førte til at programmet ble avsluttet av Conatus og deres strategiske partner Novartis. Fusjonen med Histogen gir Conatus et etterlengtet påfyll av ny teknologi.

I sin siste pressemelding nevner Histogen disse målene for fremtiden og 2020:

  • Sette i gang en fase 1b / 2a-studie av HST 001 for behandling av mannlig skallethet i 2. kvartal 2020.
  • Sette i gang en fase 1-studie av HST 002 som et dermalt fyllstoff i 2. kvartal 2020.
  • Sette i gang en fase 1-studie av HST 003 for behandling av leddbruskdefekter i kneet i 3. kvartal 2020.
  • Kunngjøre toppresultater fra fase 1-studie av HST 002 for behandling av nasolabiale folder i 3. kvartal 2020.
  • Kunngjøre toppresultater fra fase 1b / 2a-undersøkelse av HST 001 for behandling av mannlig skallethet i 4. kvartal 2020.

Hvis Histogen når sine mål, vil aksjekursen trolig stige i 2020. Vi krysser fingrene.