HårtransplantasjonNyheter

Slik gjør hårtransplantasjons-klinikkene i Norge det

Sist vi skrev en oppdatering om hvordan det går med var etter at regnskapstallene for 2017 hadde kommet ut. Det har skjedd en hel del siden den gang, og i denne artikkelen går vi gjennom de forskjellige klinikkene i Norge som driver med hårtransplantasjoner.

Regnskapstallene for 2019 er enda ikke klare, men siden vi ikke kom med noen oppdatering for 2018, kjører vi på med en nå!

Masterklinikken fortsetter veksten

Masterklinikken Norge AS, som drives av Sten Thure, fortsetter veksten. Daglig leder Thure jobbet tidligere hos Poseidon Klinikken AS, men hoppet av og startet sin egen klinikk. Det ser ut til at dette var et riktig valg, da omsetningen til Masterklinikken vokser hvert år.

Masterklinikken ble staret i 2014, og siden den gang har omsetningen økt hvert år. I 2018 endte omsetningen på rett over 20MNOK og EBITDA på rett over 5MNOK.

– Fra 20 til 150 henvendelser i uken

Til NRK sier Thure at de har gått fra rundt 20 henvendelser i uken til rundt 150 henvendelser.

Masterklinikken har også opprettet et datterselskap som heter Herreklinikken Norge AS. Dette selskapet hadde driftsinntekter på 2,3MNOK i 2018, og gikk med et underskudd på rett over millionen. Hva Herreklinikken er en klinikk som markedsfører seg som kirurgisk klinikk for menn, og tilbyr alt fra fettsugning til noe de kaller for «Medisinsk EU-kontroll».

Nedadgående trend for Poseidon Klinikken AS

Om man sammenlikner Masterklinikken og Poseidon Klinikken, kan det se ut som om førstnevnte har spist mye av omsetningen til sistnevnte.

I 2013 omsatte Poseidon Klinikken AS for rett over 20MNOK. I 2018 hadde omsetningen falt med nesten 75%, og endte på 5,5MNOK. I samme periode har Masterklinikken etablert seg, og vokst raskt.

Poseidon Klinikken har også byttet eiere i denne perioden, og eies nå av Kan Holding AS. Det er Kåre Arnold Nilsen som er oppført som eier av Kan Holding AS. Under samme holdingsselskap eier han også Top It AS som distribuerer Toppik, samt Apollo Hair som er kjent for sine hårsystemer.

Hårtransplantasjonsklinikken AS

Hårtransplantasjonsklinikken er enda et av Kåre Arnold Nilsen sine selskaper.

LES OGSÅ:  Slik bør du frisere skjegget og håret ditt for å være best rustet mot coronaviruset

Klinikken holder til i Lørenskog, og har eksistert på papiret siden 2014, men i følge regnskapstallene var det først i 2015 det var noe særlig omsetning i selskapet.

Hårtransplatnasjonsklinikken AS er en del mindre enn sine konkurrenter, og har de siste par årene om satt for rett over 3MNOK i året.

Driftsresultatet har vært negativt i alle år, og samlet har selskapet tapt i overkant av 6MNOK siden oppstart. Hvor lenge Nilsen vil holde liv i denne skuta vites ikke.

Klinikk Haugesund AS

Klinikk Haugesund har det vært skrevet mye om. Daglig leder og største eier, Ragnhild Johanne Stuve, er straffedømt:

Ragnhild Johanne Stuve ble 27. mars 2009 dømt i Haugaland tingrett for grov økonomisk utroskap mot eget selskap, jf. straffeloven § 275, jf. § 276. Hun anket til Gulating lagmannsrett, men også lagmannsretten kom i dom 12. februar 2010 til at hun var skyldig etter tiltalen. Hun ble dømt til fengsel i ni måneder, hvorav seks måneder betinget, samt til å tåle inndragning av kr 2 500 000.

(3) Stuve anket dommen til Høyesterett, men anken ble nektet fremmet.

Jusboka.no

I følge nettsidene deres tilbyr de fortsatt hårtransplantasjoner, til tross for dårlige tilbakemeldinger. I motsetning til klinikkene nevnt ovenfor, driver Klinikk Haugesund med «alt mulig» annet i tillegg til hårtransplantasjoner.

Omsetningen til Klinikk Haugesund har gått sakte men sikkert nedover, men i 2018 gikk selskapet i pluss for første gang på flere år.

Gawe Medisinske Klinikk AS

Denne klinikken driver, i likhet med Klinikk Haugesund, med mye annet enn hårtransplantasjoner.

På sine nettsider skriver de følgende;

Vi har inngått et samarbeid med Dr. Hussain, en av verdens dyktigste og mest erfarne kirurger innen hårtransplantasjon. Han er en av de første fem på verdensbasis som spesialiserte seg i Follicular Unit Extraction (FUE) hårtransplantasjon, allerede i 2004. Han kommer nå til å utføre hårtransplantasjoner hos Gawe Medisinske Klinikk fremover.

Gawe Medisinske Klinikk

De har altså ikke noen «in house» som utfører transplantasjoner, de leier inn Dr. Hussain ved behov.

LES OGSÅ:  L’Oreal deler informasjon om sitt "hårklonings-prosjekt"

Uansett, regnskapet tilsier at det er en relativt liten klinikk det er snakk om, og det er lite informasjon å finne om hårtransplantasjonene deres.

Har vi glemt noen klinikker? Legg igjen en kommentar!