Nyheter

RiverTown omtalt i ny studie om grå hår

RiverTown Therapeutics sin mulige medisin RT1640 ble nylig diskutert i nyhetene av en ledende forsker innenfor grå hår.

Dr. Melissa Harris ved University of Alabama i Birmingham studerer aldring, og spesielt prosessen rundt hår som blir grå. I mai 2018 ble laboratoriets arbeid omtalt i media for å ha identifisert en kobling mellom immunforsvaret og melanocyttstamceller (stamcellene som gir håret sitt pigment). Etter denne omtalen ble Dr. Harris kontaktet av Dr. David Weinstein fra RiverTown Therapeutics for å diskutere potensialet i å gjøre et forskningssamarbeid som involverer hans patenterte medikament RT1640.

Gjennom sin egen bruk av stoffet, hadde Dr. Weinstein lagt merke til at RT1640 var i stand til å gjenopprette hårpigmenter, og trodde at et forskningsprosjekt ville være en god måte å demonstrere dette vitenskapelig på.

Nå, i januar 2020, ble samhandlingsforskningen mellom Dr. Melissa Harris og RiverTown offentliggjort. I en artikkel publisert forrige uke uttalte Dr. Harris:

  • «Og vi kan ta disse musene, plukke ut håret og når nye hår vokser ut beholder de et høyere nivåe av pigmentering, noe som tyder på at dette er permanent … Denne kjemiske forbindelsen omprogrammerer stamcellene, tar dem til en yngre tilstand, og lar dem starte opp igjen.«
  • «Vi har en mulighet med dette selskapet til å finne ut hva som er de potensielle måtene vi kan fikse et ødelagt system«

Den 27. januar 2020 dukket Dr. Harris opp på WBRC Fox News i Alabama for å diskutere sin siste forskning på grått hår.

Du kan se videoen her. Rundt 3:00-minuttersmerket diskuterer hun samarbeidet med RiverTown, selv om hun ikke nevner selskapet med navn.