Hårtap

Hvor mange hårstrå mister man hver dag?

De fleste mennesker har rundt 100 000 hårstrå på hodet, og mister mellom 100 og 125 hårstrå om dagen. I ekstreme tilfeller kan man miste så mye som 1000 hårstrå om dagen. I denne artikkelen ser vi nærmere på hvor mange hårstrå det er normalt å miste hver dag.

De fleste har sikkert Googlet «Hvor mye hår mister man hver dag?» i løpet av livet. Og det er ikke noe fasitsvar på hvor mye hår vi mister daglig, men normalen er et sted mellom 50 og 150.

Her er det som skrives når man Googler hvor mye har man mister hver dag:

Dagbladet.no skriver: Hårtap på mer enn 150 hårstrå pr. døgn regnes som unormalt, men folk har forskjellig terskel for å oppsøke lege, forteller dr.med. Cato Mørk ved Akershus Hudlegesenter i Lørenskog.

Womanshealthmag.com skriver: En gjennomsnittlig person mister mellom 60 og 100 hårstrå daglig, sier Anabel Kingsley, en trichologist (ekspert på hår og hodebunn).

Greatist.com skriver: De fleste har rundt 100 000 hår på hodet, og mister mellom 100 og 125 hår om dagen.

American Academy of Dermatology skriver: Det er normalt å miste mellom 50 og 100 hår om dagen.

Bellatory.com skriver: I følge forskning er det normalt å miste mellom 50 – 100 hårstrå hver dag. Dette høres kanskje mye ut, men husk på at vi har mellom 90 000 og 150 000 hår på hodene våre.

Bustle.com skriver: Jeg snakket med kjendisstylist Ken Paves, som sa at kvinner vanligvis mister mellom 50 – 100 hårstrå daglig. Det tallet kan bli større når du gnir hodet inn med sjampo, har lengre hår eller bruker hårstrikker regelmessig.

Dersom man lider av en eller annen form for hårtap, kan antall hår man mister daglig øke drastisk – helt opp til 1 000 hår om dagen i ekstreme tilfeller.

Det er selvfølgelig vanskelig å telle nøyaktig hvor mange hår du mister hver dag. Hvis du mistenker at du mister mer hår enn normalt, kan du lese mer om hvordan man diagnostiserer hårtap i artikkelen vår om hårtap.